Fudbal

Vuković: Veoma uspješna sezona za podgorički fudbal

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković sa saradnicima primio je danas predstavnike rukovodstva, stručnog štaba i igrača fudbalskih klubova  „Kom“ i „Podgorica“ koji su novi prvoligaši, kao i FK „Drezga“ koji će se naredne sezone takmičiti u drugoj fudbalskoj ligi Crne Gore.
Vuković: Veoma uspješna sezona za podgorički fudbal
Portal AnalitikaIzvor

„Sa zadovoljstvom možemo da konstatujemo da je prethodna sezona bila  veoma uspješna za podgorički fudbal, jer će ulaskom FK „Kom“ i FK „Podgorica“ u narednoj takmičarskoj sezoni pet od deset prvoligaša biti sa teritorije glavnog grada. Uspjeh FK „Drezga“ iz Pipera, koji je novi drugoligaš, upotpunio je sliku o istorijskoj godini za fudbal u Podgorici”, ocijenio je Vuković.

On je istakao da ga posebno raduje sistemski pristup koji je rezultat unaprjeđenja kvaliteta stručnog i igračkog kadra, kao i uprave, što je logično dovelo i do očekivano dobrih rezultata, dodajući da takav primjer treba da služi i ostalim sportskim kolektivima.

Vuković je saopštio da će Glavni grad nastaviti da pruža podršku uspješnim sportskim kolektivima i pojedincima, kao i da na sistemski način doprinosi održivom razvoju sporta u Podgorici.

„U prethodnom periodu veoma vrijedno smo radili u domenu prostornog planrianja kao osnovnog preduslova za unaprjeđenje sportske infrastrukture. Usvojen je planski dokument za područje Zlatice, gdje se nalazi FK „Kom“ i na taj način smo stvorili uslove da se realizuje sportsko – rekreativna zona na području Zlatice, a u procesu smo oživljavanja DUP-a Donja Gorica svjesni da je to, pored ostalog, i potreba FK „Podgorica“ da nastavi sa unapređenjem velelepnog sportskog kompleksa“ , naglasio je gradonačelnik.

On je podsjetio da je u prethodnom periodu značajno unaprijeđena sportska infrastruktura u Podgorici. „U potpunisti je adaptirana Velika Sala SC Morača, a Mala sala je rekonstruisana u multifunkcionalnu dvoranu. Dobili smo i glavni projekat za rekonstrukciju Stadiona malih sportova, nadam se da ćemo taj posao privesti kraju najduže za godinu dana i konačno, uz veliku  pomoć  i podršku predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore Dejana Savićevića i njegovog tima, nadam se da ćemo iduće godine  krenuti i u realizaciju Istočne tribine gradskog stadiona“ , zaključio je Vuković.

Predstavnici  FK „Kom“, FK „Podgorica“ i FK „Drezga“ izrazili su zahvalnost gradonačelniku Vukoviću na podršci i razumijevanju koju Glavni grad pruža fudbalskim klubovima. Oni su kazali da su uvjereni da će u narednom periodu zajedničkim snagama unaprijediti stanje u domaćem fudbalu i na taj način stvoriti široku bazu za nacionalne selekcije i još bolje rezultate u međunarodnik klupskim i reprezentativnim takmičenjima.

Portal Analitika