Vaterpolo

„Ajkule“ savladale Njemačku nakon peteraca

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore u posljednjem kolu turnira u njemačkom Potsdamu savladala je domaćina 15:13 nakon peteraca, u regularnom dijelu bilo je 11:11. Izabranici Vladimira Gojkovića su na startu poraženi od Italije 8:5, dok su u drugom kolu savladali Grčku 11:7. Prvo mjesto na turniru osvojila je Italija sa tri pobjede, mi smo bili drugi sa trijumfom manje, jednu pobjedu imali su Njemci, dok su sva tri meča izgubili Grci.
Foto: wpolo.me
Foto: wpolo.me
wpolo.meIzvor

Njemci su poveli, ali smo preko Janovića, Petkovića, Vidovića i Đurđića preokrenuli na 4:2 do kraja prve četvrtine. Druga dionica pripala je Njemcima 4:1 pa su na odmor otišli sa golom prednosti. Poslije 7:5 za "pancere", tri uzastopna gola naše selekcije za vođstvo, a golovima Đurđića i Murišića imali smo i dva gola viška 11:9. Međutim, u samom finišu domaćin turnira stiže do izjednačenja i peteraca.

Golove za "ajkule" u regularnom dijelu postigli su Đurđić, Ukropina i Brguljan po dva, a po jedan Janović, Petković, Vidović, Radović i Murišić.

U penal seriji istakao se golman Kandić sa dvije odbrane, sa druge strane precizni su bili Janović, Đurđić, Radović i Brguljan za 4:2, i ukupnu pobjedu od 15:13.

Nakon Njemačke, Ivović i drugovi nastaviće pripreme na Škveru, 4. jula treniraće u Podgorici, dok 5. jula putuju za Kinu na završni pripreme. Svjetsko prvenstvo je na programu od 15. do 28. jula.

Portal Analitika