Politika

Joković: Uskoro proširenje koalicije Da svako ima

Politički savez Da svako ima, koji čine Socijalistička narodna partija SNP, Ujedinjena Crna Gora UCG, Radnička partija RP i nezavisni poslanici, uskoro će krenuti sa zvaničnim pregovorima oko proširenja koalicije, potvrdio je za Dan lider SNP-a Vladimir Joković.
Joković: Uskoro proširenje koalicije Da svako ima
Portal AnalitikaIzvor

On je poručio da o nastupu na parlamentarnim izborima još nisu ništa precizno govorili, niti o tome u ovom trenutku razmišljaju.

“Sad nam je prioritet koalicija koju ćemo sigurno osnaživati i proširivati. Jedno je sigurno – koalicija „Da svako ima” je otvorena za razgovor sa svima koji mogu doprinijeti boljitku saveza i koji se slažu sa postavljenim ciljevima opozicije. Pregovaraćemo sa pojedinim parlamentarnim i vanparlamentarnim partijama, sa slobodnim intelektualcima – pojedincima kao i sa svima onima koji bi podijelili sa nama one vrijednosti koje smo uspostavili pri formiranju ove koalicije i koji bi se s njima služili”, rekao je.

Kako je dodao, potpuno su otvoreni za takve razgovore sa svima i oni će trajati sve do konačnog dogovora o tome kakav će sastav biti na parlamentarnim izborima.

“Mi ćemo imati puno razumijevanje za sve i vrata su otvorena svima koji žele da budu dio nas, a da naravno njihov prilazak nama ne remeti naše vrijednosti koje smo uspostavili. Spremni smo za razgovor i saradnju sa svima”, jasan je Joković.

Kazao je da do sada nisu pregovarali ni sa jednom partijom i podsjetio na nedavno usvojenu Platformu o zajedničkom djelovanju u narednih šest mjeseci.

Da Savez Da svako ima ima namjeru da se širi potvrdio je i lider Radničke partije Janko Vučinić.

“Mi imamo namjeru da pregovaramo i sa ostalim nezavisnim pojedincima, intelektualcima, bivšim i sadašnjim poslanicima, kao i sa vanparlamentarnim partijama. Međutim, još nismo ni sa kim zvanično vodili pregovore. Imamo namjeru i to je jedino važno”, poručio je Vučinić.

Portal Analitika