Politika

DF: Američka ambasadorka promoviše samo interese svoje zemlje

Američka ambasadorka afirmiše u Crnoj Gori samo one elemente koji su spremni da služe interesima njene zemlje, navodi DF u reagovanju na ocjene ambasadorka SAD Džudi Rajzing Rajnke da Sjedinjene vide presudu Višeg suda u slučaju pokušaj terorizma kao korak naprijed za vladavinu prava u Crnoj Gori.
DF: Američka ambasadorka promoviše samo interese svoje zemlje
Portal AnalitikaIzvor

Iako je ambasadorka pokušala da kritikuje Rusiju i njeno navodno mješanje u unutrašnje stvari Crne Gore, jučerašnje pojavljivanje transkripta razgovora između Roćena i Deripaske je pokazalo da upravo administraciji SAD-a nije bilo strano da se posredstvom ruskih oligarha miješa u unutrašnje stvari suverenih država, navodi DF u reagovanju.

DF navodi da ne treba zaboraviti činjenicu da je visoki funkcioner Stejt Departmenta Brajan Hojt Ji, deset dana pred parlamentarne izbore 2016. godine bio u posjetu Crnoj Gori i pokušao da unaprijed sastavi Vladu od onih političkih činilaca koje je SAD favorizovao i tako se direktno umješao u unutrašnje stvari Crne Gore.

Ambasadorka Rajnke kao i svi njeni prethodnici ne vodi računa ni o demokratiji ni o ljudskim pravima u Crnoj Gori već isključivo o interesima njene zemlje i ona afirmiše u Crnoj Gori samo one elemente koji su spremni da služe tim interesima.

Zbog toga i nije čudo da ima riječi hvale za montirane političke procese koji se vode protiv Demokratskog fronta zato što niko sa strane nema na nas uticaj i jer se rukovodimo samo interesima Crne Gore i njenog naroda. 

Demokratski front nikada neće voditi servilnu politiku prema bilo kome već će uvijek ostati na braniku naroda i tradicionalne Crne Gore

Portal Analitika