Društvo

SDP: Pozitivno mišljenje VK važno, pitanje vjerske imovine od temeljnog državnog interesa

Pozitivno mišljenje Venecijanske komisije na Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti važan je korak u konačnom uobličavanju ovog pitanja koje je od temeljnog državnog interesa, izjavio je član predsjedništva SDP-a Ivan Vujović.
 SDP: Pozitivno mišljenje VK važno, pitanje vjerske imovine od temeljnog državnog interesa
Portal AnalitikaIzvor

SDP smatra da smo u prethodnom periodu bili  svjedoci bespotrebnog podizanja tenzija sa raznih strana kojima se pokušala zamagliti jednostavna činjenica -  da država mora da uredi odredjene odnose koji su decenijama zapušteni i koji su od iste ove vlasti bili predmet raznih nezakonitih radnji tokom devedestih godina prošlog vijeka, navodi se u saopštenju Vujovića.

Kako navodi Vujović, posebno su bila iritantna nastojanja odredjenih predstavnika zvanične Srbije da ovim pitanjem tendenciozno manipulišu, docirajući Crnoj Gori kako da uredjuje odnose u sopstvenoj državi.

“Do te mjere da se u datom trenutku učinilo da pojedini još nijesu svjesni da je Crna Gora suverena država čije odluke donose njeni suvereni narodni predstavnici,  kojima ova država jednako pripada bez obzira na političku i svaku drugu pripadnost, kaže se u saopštenju.

SDP poziva na uzdržanost sve političke i druge aktere i da na civilizovan i argumentovan način tretiramo ovo pitanje bez zapaljive retorike sa bilo koje strane.

“Crna Gora mora pripadati svim njenim gradjanima jednako, a posvećenost građanskom skladu je primarna obaveza nas u Crnoj Gori pa nam stoga nikakve “dobre usluge” sa strane nijesu potrebne”, naveo je on.

Portal Analitika