Politika

(VIDEO) Đukanović: Nema pitanja za koje nijesmo nadležni

Demokratska partija socijalista svoj dan obilježila je na Cetinju, a predsjednik Milo Đukanović saopštio je da je DPS uprkos kritikama mnogih, dokazala da je na pravoj strani, ističući da nema pitanja za koje ta partija nije nadležna. Đukanović je rekao i da odnos prema crkvi nije odnos prema nepravdi nego ka mogućnostima da sagledavamo teška ograničenja danas i ubuduće.
Arhiva
Arhiva
Portal AnalitikaIzvor

"Nakon zaokruživanja crnogorskog identiteta otvaraju i druga pitanja", rekao je Đukanović.

"Zato smo mi kritikovani, ali se pokazalo da smo na pravoj strani. Mi smo ozbiljni i odgovorni, pojedini su mislili, međutim da ćemo pasti na prvoj provjeri. Mi smo stožer i nema pitanja za koje nijesmo nadležni. Odnos prema crkvi nije odnos prema nepravdi nego ka mogućnostima da sagledavamo teška ograničenja danas i ubuduće. Ne želimo da zapostavimo ta pitanja, nego da ih rješavamo. Ubijeđen sam da ćemo i na ovom zadatku pokazati stepen odgovornosti, ali i dozu suptilnosti gdje bude potrebno", istakao je Đukanović.

On je dodao i da se DPS uspješno suočila sa opstrukcijama opozicije.

"Sve smo uspjeli da riješimo, teška godina je za nama, a pred nama je izborna godina u partiji i Parlamentarni izbori. Lakše je partijama koje imaju zrelu opoziciju da se unaprjeđuju, a to izostaje", smatra Đukanović.

"Onda imamo obavezu da budemo inicijatori promjena", jasan je on.

Svi napori da se ošteti rejting DPS-a očajnički su neupjeli pokušaji, kazao je Đukanović.

"DPS ima 41, 42 odsto. Razvojni projketi, ekonomski rast pokazatelji su da je Izvršna vlast obavila važan i odličan posao", rekao je on.

Demokratska partija socijalista svoj dan proslavila je u Prijestonici, jer su se , kako je kazao Đukanović, Crnogorci uvijek nadahnjivali Cetinjem i njegovom istorijom. Naši preci su iz tog grada kretali u vojne,  a DPS uglavnom u političke borbe, a i jedni i drugi su, kako je zaključio, iz njih izlazili kao pobjednici.

 

 

Portal Analitika