Region

Čanak: Smjeniti Popovića zbog izjava o Crnoj Gori

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je srpsku premijerku Anu Brnabić da smijeni ministra za inovacije Nenada Popovića zbog, kako su kazali, izjava koje predstavljaju govor mržnje prema Crnoj Gori i uvredljivih kvalifikacija na račun crnogorskog predsjednika Mila Ðukanovića.
Čanak: Smjeniti Popovića zbog izjava o Crnoj Gori
MinaIzvor

U saopštenju koje je potpisao lider LSV Nenad Čanak navodi se da su ratnohuškačke izjave Popovića veoma loša politička poruka, jer vode širenju mržnje i izazivanju sukoba u regionu.

„Rasistički i huškački pokliči biznismena i ministra Nenada Popovića od regiona čine ponovo bure baruta, a Srbiju guraju u sukob sa prvim susjedima", ističe se u saopštenju, prenosi Tanjug.

Čanak je optužio Popovića da je neskriveni lobista ruskih interesa u Srbiji, i upozorio premijerku da "nije mudro u sam vrh države stavljati one koji su spremni da intrerese našeg društva podrede tuđim interesima zbog svoje materijalne koristi".

Popović je ranije, povodom najavljenog usvajanja zakona o slobodi vjeroispovesti u Crnoj Gori, rekao da je „režim crnogorskog predsjednika Mila Ðukanovića neprijatelj Srbije i zločinački", i da je Đukanović „poznat kao najveći kriminalac u Evropi“.

Portal Analitika