Mrvaljević na startu protiv Boršašvilija

Crnogorski džudista Srđan Mrvaljević na startu Evropskog prvenstva, u kategoriji do 81 kilogram, boriće se protiv Austrijanca Šamila Boršašvilija, odlučeno je žrijebom u Minsku.
Mrvaljević na startu protiv Boršašvilija
MinaIzvor

Šampionat će biti održan u okviru Evropskih igara, koje će zvanično biti otvotrene večeras.

U istoj kategoriji Nebojša Gardašević biće slobodan u prvom kolu, dok ga u drugom čeka Španac Urkiz Solani.

U kategoriji do 73 kilograma Nikola Gardašević će odmarati prvo kolo, dok će se u drugom boriti sa boljim iz duela Rumuna Aleksandru Raice i Ramosa Martina Fabijana iz Andore.

Njih trojica će na tatami u nedjelju.

U ponedjeljak će Danilo Pantić (kategorija do 100 kilograma) na startu šampionata protiv nekadašnjeg prvaka Evrope u kategoriji juniora, Arona Faroma iz Austrije.

Selektor Dragan Šćepanović kazao je da su Pantić i Farom do sada imali četiri meča.

"Raduje da je Pantić u posljednjem okršaju, na Gran priju u Uzbekistanu, bio bolji. Nikola Gardašević ima je najpovoljniji žrijeb, jer na startu slobodan, a u nastavku će ga, najvjerovatnije, sačetaki Rumun Raicu, gdje ima velike šanse da upiše pobjedu. Za plasman među osam, ako sve bude kako treba, očekuje ga veliko iskušenje gdje bi radio sa pobjednikom u meču Jarcev-Šejn. U kategoriji do 81 kilogram Mrvaljevića očekuje zanimljiv i neizvjestan meč protiv mladog Austrijanca. Ako pobijedi imao bi velike šanse da savlada Čeha Petra. Nebojša ima dobre šanse da prođe u treće kolo", rekao je Šćepanović.

Portal Analitika