Društvo

Marković na snimanju serije „Biser Bojane“ (FOTO)

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković posjetio je danas mjesto snimanja nastavka serije "Biser Bojane" na Velikoj plaži gdje je razgovarao sa glumcima i autorima serije.
Foto: gov.me/B. Ćupić
Foto: gov.me/B. Ćupić
Portal AnalitikaIzvor

Glumac Milutin Mima Karadžić, koji je na čelu ekipe autora serije, i reditelj Miodrag Karadžić upoznali su predsjednika Vlade sa aktivnostima.

"Biser Bojane" je savremena, romantična akciona komedija. Njena priča počinje u Beogradu i Trstu, ali se završava u Crnoj Gori, u starom Ulcinju, i na Adi Bojani.

2106duskomarkovicbiserbojane2

Realizovaće se osam novih epizoda koje će biti emitovane na nacionalnim televizijama u državama regiona.

Snimanje serijala koštaće 560.000 eura. Vlada Crne Gore i Radio i televizija Crne Gore participiraće značajno u tom iznosu.

2106duskomarkovicbiserbojane3

Premijer Duško Marković iskazao je zadovoljstvo viđenim i ocijenio da su promotivni benefiti serije po našu zemlju ogromni.

„Serija nam daje nam priliku za promociju kulturnih i turističkih potencijala Crne Gore. Ovakvi filmski poduhvati su od posebnog značaja za brendiranje naše zemlje kao filmske destinacije i za razvoj svakog vida turizma, pa i specifičnog 'filmskog turizma'“ – ocijenio je premijer Duško Marković.

2106duskomarkovicbiserbojane4

Sastanku sa premijerom prisustvovali su generalni direktori Radio i televizije Crne Gore Božidar Šundić i Radio-televizije Srbije Dragan Bujošević, predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić i poslanik Luiđ Škrelja.

Portal Analitika