Abiznis

Uslovno mišljenje na pravilnost poslovanja Ministarstva finansija

Na bazi sprovedene revizije i utvrđenog činjeničnog stanja Kolegijum u sastavu Radule Žurić, senator i rukovodilac Kolegijuma i Zoran Jelić, senator i član Kolegijuma izrazio je pozitivno mišljenje na Godišnji finansijski izvještaj i uslovno mišljenje na pravilnost poslovanja Ministarstva finansija za 2018. godinu, navodi se u saopštenju Državne revizorske institucije (DRI).
Uslovno mišljenje na pravilnost poslovanja Ministarstva finansija
Portal AnalitikaIzvor

DRI objavila je Izvještaj o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Ministarstva finansija za 2018. godinu.

„Finansijskom revizijom utvrđeno je da je Godišnji finansijski izvještaj Ministarstva finansija za 2018. godinu u svim materijalno značajnim aspektima sastavljen i prezentovan na fer i objektivan način u skladu sa propisanim okvirom finansijskog izvještavanja“, kazali su iz DRI.

Revizijom pravilnosti, istakli su, utvrđeno je da Ministarstvo finansija „nije u svim materijalno značajnim aspektima uskladilo poslovne aktivnosti, finansijske transakcije i informacije sa zakonima i drugim propisima koji su identifikovani kao kriterijum“.

U odnosu na uslovno mišljenje na reviziju pravilnosti, nadležni Kolegijum je dao sedam preporuka Ministarstvu finansija.

Konačan izvještaj o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Ministarstva finansija za 2018. godinu dostupan je na zvaničnoj internet stranici DRI.

Portal Analitika