Abiznis

Formiran Savjet za vode, Blagojević predsjednik

Vlada Crne Gore formirala je juče jedanaestočlani Savjet za vode i za njenog predsjednika imenovala Momčila Blagojevića, generalnog direktora Direktorata za vodoprivredu u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja.
Formiran Savjet za vode, Blagojević predsjednik
Portal AnalitikaIzvor

Za članove tog tijela su imenovani: prof. dr Mihailo Burić, prof. dr Goran Sekulić, Dragan Radojević, JU Zavod za geološka istraživanja, Danijela Šuković, Centar za ekotoksikološka ispitivanja i Tamara Brajović, Agencija za zaštitu prirode i životne sredine.

Za članove su imenovani i Filip Makrid, direktor Vodovoda i kanalizacija, Dijana Đurović, ZU Institut za javno zdravlje Crne Gore,  Nataša Kovačević, NVO Green Home, Miodrag Radunović, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i prof. dr Sreten Škuletić, Elektrotehnički fakultet Univerzitet Crne Gore.

Kako je objašnjeno, Savjet se formira radi davanja predloga za odlučivanje o stručnim pitanjima i za pružanje stručne pomoći u postupku donošenja odluka iz oblasti voda.

“Savjet, u skladu sa potrebama, za pojedine oblasti svog djelovanja, može angažovati stručnjake za određena pitanja, odnosno zadatke od značaja za rad Savjeta”, navodi se u Vladinoj odluci.

Portal Analitika