Politika

Nova većina sazvala sjednicu SO Kotor

Poslije odluke predsjednice Skupštine Opštine (SO) Kotor, Dragice Perović, da ne zakaže nastavak 19. sjednice na kojoj bi se raspravljalo o razrješenju predsjednika Opštine Vladimira Jokića, reagovala je skupštinska većina od 17 odbornika iz klubova DPS-a, SD-a, LP-a, HGI-ja i odbornice Brune Lončarević, koja je odredila nastavak sjednice za 24. jun, u 10 sati.
Foto: Skala Radio
Foto: Skala Radio
Portal AnalitikaIzvor

Uz poziv za sjednicu skupštinska većina dostavila je i prijedlog Odluke o razrješenju predsjednika Jokića.

Podsjetićemo da je 25. marta ove godine predsjednici SO Dragici Perović predata inicijativa za razrješenje predsjednika Opštine Kotor.

Inicijativu je potpisalo 18 odbornika, a za stavljanje ove tačke na dnevni red bilo je potrebno 11 potpisa odbornika lokalnog parlamenta.

Perović je sjednicu SO zakazala za 24. april i nakon konstatovanja kvoruma odložila je na neodređeno vrijeme, dok se ne konsultuje sa resornim ministarstvom. Sjednicu je nastavila većina od 18 odbornika koji su smijenili Jokića.

Potom je Upravni sud, samo dva dana prije održavanje sjednice na kojoj je trebalo da se izabere novi predsjednik opštine, prihvatio Jokićevu žalbu i vratio ga na funkciju predsjednika Opštine.

Portal Analitika