Crna hronika

Odbrana Kašćelana tražila da mu se ukine pritvor

Advokat Dragoljub Đukanović, koji zastupa Kotoranina Slobodana Kašćelana, optuženog da je da je u maju 2010. godine, zajedno sa Igorom Božovićem, koji je u bjekstvu, organizovao kriminalnu organizaciju koja se bavila zelenaštvom, tražio je da se njegovom klijentu ukine pritvor.
Odbrana Kašćelana tražila da mu se ukine pritvor
Portal AnalitikaIzvor

-Moj branjenik se nalazi već osam mjeseci u pritvoru, a za ovo djelo je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina. Smatram da ne stoje razlozi da je i dalje u pritvoru,  a pogotovo zbog ovakvog ponašanja Milana Dragovića koji se ne odaziva već tri godine. Kašćelan se tereti za krivično djelo zelenaštvo na ogranizovan način, što je nadležnost Osnovnog suda – kazao je Đukanović.

O ovom prijedlogu vijeće sudije Dragoja Jovića odlučiće do narednog pretresa. Jučerašnji pretres je odgođen za 12. jul jer nije došao specijalni tužilac Saša Čađenović.

Na ranijem pretresu Kašćelan je u odbrani kazao da mu je ,,smiješno to za šta ga terete kao i da bi bio lud da prizna djelo“.

Prema procjenama bezbjednosnih službi, Kašćelan slovi za vođu kavačkog kriminalnog klana.

Osim Kašćelana i Božovića, na spisku optuženih su Aleksandar Đurišić, Vladimir Božović, Siniša Vlahović, Igor Đurišić, Davor Prelević i Miloš Radonjić, koji se nalaze u bjekstvu. Braća Nikola i Igor Andrić, Goran Ljubatović, Tripo Moškov, Đerđ Camaj, Aleksandra Bogićević i Stefan Brnović se brane sa slobode. Optužnica protiv Zlatka Samardžića i Ilije Dedovića takođe je spojena sa postojećom u ovom predmetu.

M. L.

Portal Analitika