Politika

NOVA: Bingulac da bude na fonu odbrane srpskog naroda

Nova srpska demokratija pozvala je danas srpskog ambasadora Zorana Bingulca da bude “na fonu odbrane srpskog naroda”
NOVA: Bingulac da bude na fonu odbrane srpskog naroda
Portal AnalitikaIzvor

“Pozivamo ambasadora Srbije u Crnoj Gori da  pred Ministarstvom spoljnih poslova, gdje je pozvan na razgovor zbog izjave ministra u Vladi Srbije Nenada Popovića, nastavi da bude na fonu odbrane srpskog naroda od antisrpske politike koju sprovodi Milo Đukanović u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju Nove.

Ne može se očekivati, kako se dodaje, da se neko u ime Srbije odriče svih onih istinitih stavova koje su ovih dana izrekli najviši zvaničnici države Srbije a koji se tiču diskriminacije nad pravoslavnim vjernicima i srpskim narodom u Crnoj Gori.

“Zbog toga je ovaj potez Ministarstva spoljnih poslova u stvari u svrhu odbrane šovinizma i predstavlja klasičnu zamjenu teza gdje se oni koji progone srpski narod i rade godinama protiv interesa Srbije i podržavaju separatističke vlasti u Prištini nalaze uvrijeđeni kada im neko kaže istinu o onome što rade. Kada su već uputili ovakav poziv ambasador Bingulac  bi mogao da iskoristi priliku i traži objašnjenja kako su iz državnog i kulturnog aparata režima nastali ustašoidi poput Mirne Nikčević i Zorana Vujovića”, zaključuje se u saopštenju.

Podsjetimo, ambasador Republike Srbije Zoran Bingulac pozvan je danas na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore zbog kontinuiranih, negativnih izjava srbijanskih državnih i drugih zvaničnika o unutrašnjim pitanjima naše države.

Portal Analitika