Sci/Tech

Britanac osuđen zbog štampanja oružja

Državljanin Velike Britanije Tendaj Musvere prva je osoba u svijetu koja je osuđena zbog upotrebe 3D štampača za pravljenje vatrenog oružja koje može da ispaljuje metke, saopštila je britanska policija.
Britanac osuđen zbog štampanja oružja
Portal AnalitikaIzvor

Dijelovi oružja pronađeni su u oktobru 2017. godine, tokom racije zbog droge u kući u centru Londona.

Musvere, koji je pred sudom izjavio da je kriv, rekao je detektivima da je oružje bilo namijenjeno za potrebe projekta na univerzitetu, ali su policijski službenici otkrili da je osumnjičeni na internetu gledao video-snimke u kojima se objašnjava kako se pravi oružje koje može da ispaljuje municiju.

U policiji vjeruju da je Musvere prvi Britanac koji je osuđen za krivično djelo povezano sa upotrebom 3D štampača.

"Musvere je tvrdio da je oružje odštampao za distopijski studentski filmski projekat, ali nije objasnio zašto je uvrstio dijelove koji su potrebni za pravljenje smrtonosnog oružja", rekao je narednik Džonatan Roberts.

On je dodao da je policiji poznato da je Musvere želio da na odštampano oružje stavi čelične cijevi, kako bi napravio oružje koje može da ispaljuje municiju.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.