Svijet

Tramp i zvanično počeo kampanju: Demokrate žele da unište Ameriku

Američki predsjednik Donald Tramp zvanično je počeo kampanju za izbor za drugi mandat na skupu u Floridi, kritikujući medije i politički establišment protiv koga je bio u trci 2016. godine.
Tramp i zvanično počeo kampanju: Demokrate žele da unište Ameriku
N1Izvor

Obraćajući se hiljadama ljudi u Centru Amvej u Orlandu na Floridi, Tramp je rekao da je od prvog dana svog predsjedavanja bio pod napadom "lažnih vijesti i medija" i "nelegalnog lova na vještice" koji su pokušavali da suzbiju njega i njegove pristalice.

On je prikazao uznemirujuću sliku toga kako bi život izgledao, ako bi on izgubio trku za drugi mandat 2020. godine, optužujući svoje kritičare za "neameričko ponašanje" i govoreći okupljenim da Demokrate žele da ih unište, i da žele da unište Ameriku kakvu oni znaju.

Apokaliptičan rječnik i optužbe pokazuju da će Trampova predsjednička kampanja 2020. vjerovatno izgledati u velikoj mjeri kao njegova neočekivano uspješna kampanja 2016. godine, navodi agencija AP. Iako je dvije i po godine u Bijeloj kući, Tramp se i dalje obraća svojoj bazi predstavljajući se kao politički autsajder, koji je u trci protiv establišmenta u Vašingtonu.

"Imam vijesti za Demokrate koji žele da nas vrate na gorke neuspjehe i izdaje prošlosti. Mi se ne vraćamo nazad. Idemo naprijed u pobjedu", rekao je Tramp.

Govorio je o svojoj kampanji 2016. navodeći da je to bio odlučujući trenutak u američkoj istoriji. Rekao je da je iz osnova izmijenio Vašington i da je bio suočen sa korumpiranim i lošim političkim establišmentom a da je on vratio vladu za narod i od naroda.

Oni koji su uključeni u reizbor predsjednika SAD vjeruju da njegova gruba verzija populizma uz ponavljanje da treba da se "isuši močvara" u Vašingtonu i dalje ima odjeka među glasačima iako je njegova administracija povezana sa lobistima i kako izgleda nastojanjem porodice Tramp da profitira od predsedavanja, navodi AP.

Portal Analitika