Crna hronika

Cicmil pregovara o sporazumnom priznanju krivice

Suđenje sedmočlanoj grupi koja se tereti za planiranje likvidacije Jovana Đurovića i boksera Nikole Sjekloće juče je odgođeno za 16. jul.
Cicmil pregovara o sporazumnom priznanju krivice
PobjedaIzvor

Proces je odgođen jer, kako je kazala sutkinja Ana Vuković, jedan od optuženih Đorđe Cicmil pregovara sa tužilaštvom o sporazumnom priznanju krivice.

Optužnim aktom, osim Cicmila, obuhvaćeni su Adnan Osmanagić, Mirza Nurković, Almir Jahović, Enzan Ciriković, Darko Milić i Eldar Nurković. Jahović i Osmanagić su nedostupni crnogorskim vlastima i za njima su raspisane crvene potjernice.

Prema navodima optužnice, Jahović je 29. avgusta 2018. godine pokušao da aktivira eksplozivnu napravu koju je ispod motora Jovana Đurovića postavio Ciriković. Jovan Đurović je brat Luke Đurovića koji je nastradao 2013. godine u saobraćajnoj nesreći, a koji je, prema procjeni bezbjednosnih službi, bio blizak klanu Luke Bojovića.

Ciriković je u istrazi priznao da je postavio bombu ispod motora Jovana Đurovića po nalogu Adnana Osmanagića, ali da naprava najvjerovatnije nije aktivirana zbog tehničkih problema. Optuženi Osmanagić je brat pokojnog Muše Osmanagića koji je prije likvidacije slovio za vođu kriminalne grupe koja je imala rivalski odnos sa grupom na čijem je čelu bio sada pokojni Luka Đurović.

Istražitelji sumnjaju da je Osmanagić za glavu Đurovića ponudio 20.000 eura i „audi A8“.

Prema sumnjama istražitelja, planirano je i ubistvo boksera iz Budve Nikole Sjekloće, za koje je bilo predviđeno 50.000 eura.

- Okrivljeni Cicmil je u avgustu i septembru 2018. u Baru i Budvi, s ciljem realizacije kriminalnog plana, sa umišljajem podstrekavao druge na izvršenje krivičnog djela ubistvo. Stupio je u kontakt sa okrivljenima Cirikovićem, Milićem i Nurkovićem, te organizovao dva sastanka u Budvi na kojima je od njih tražio da za 50.000 eura ubiju Nikolu Sjekloću – navodi se u optužnici.

Portal Analitika