NATO

Crna Gora značajan partner NATO-a

Crna Gora je ostvarila veliki napredak u protekle dvije godine, kao najmlađa NATO članica, poručila je komandant NATO odbrambenog koledža u Rimu, general-potpukovnica Kris Vajtkros.
Foto: gov.me / S. Matić
Foto: gov.me / S. Matić
Portal AnalitikaIzvor

Delegacija od oko 100 predstavnika NATO Odbrambenog koledža u Rimu na čelu sa komandantom Kris Vajtkros boravi u posjeti Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, posjeta se realizuje u okviru studijskog putovanja za polaznike NDC Višeg kursa, koji okuplja visoke oficire i civilne zvaničnike iz 32 države.

“U skladu sa programom Koledža, imamo priliku da svake godine boravimo u studijskim posjetama NATO državama članicama, i posebno nam je zadovoljstvo što smo ove godine u Crnoj Gori, koja proslavlja dvogodišnjicu od učlanjenja u NATO. Očigledno je da je Crna Gora značajan partner NATO-a već duži niz godina, a ono što možemo primijetiti je pozitivan uticaj NATO članstva na naše odnose sa Crnom Gorom”, kazala je Vajtkros.

Navodi da je za dva dana boravka u Podgorici vidio da je Crna Gora izgradila dobre odnose sa zemljama iz regiona, promovišući principe i uvjerenja Alijanse, kako bi doprinijela NATO politici proširenja.

“Moram da istaknem da mi je posebno drago što sam u Crnoj Gori i što mogu da vidim progres koji je vaša zemlja ostvarila u protekle dvije godine, kao najmlađa NATO članica, jer sam u svojstvu komandanta NATO koledža prisustvovala podizanju crnogorske zastave 5. juna 2017. godine. Zaista mi je zadovoljstvo, i dozvolite da se zahvalim ljudima iz Crne Gore kao i Vladi Crne Gore na podršci i izvanrednom gostoprimstvu”, zaključila je Vajtkros.

Portal Analitika

Komentari (5)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
U Ubli
18.06.2019. 16:50

NATO vakcina za Srbe!

134
11
Z Znamo mi to!
18.06.2019. 16:10

Za to ste nam donirali dva polovna gumena čamca i probali da na Sinjajvini napravite "ekološku"oazu. Ali, ne može ni kod nas, baš sve.

8
54
R Rusija se iscuoati neda
18.06.2019. 15:58

To je ono „ baba za dedu deda za repu“ . Mi smo oni tamo u zadnjem redu

10
55