Turizam

Uskoro virtuelna prezentacija Ulcinja


Sa direktorom Turističke organizacije Ulcinj, Fatmirom Đekom razgovarali smo o planovima za ovogodišnju turističku sezonu.

Uskoro virtuelna prezentacija Ulcinja
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
Portal AnalitikaIzvor

ANALITIKA: Kako ocjenjujete početak ovododišnje turističke sezone na Ulcinjskoj rivijeri?

ĐEKA: U Ulcinju je 1. maja tradicionalno označen početak nove turističke sezone. Naši turistički radnici su se tokom zime vrijedno pripremali za ovu sezonu, ulagali u uređenje svojih objekata, u nove sadržaje, lokalna vlast je takođe odradila svoj dio posla, mi smo ponudu predstavili na niz sajmova u inostranstvu, pa smo već za prvomajske praznike imali odličnu posjetu.

ulcinj-to-ulcinj

ANALITIKA: Kakva je popunjenost kapaciteta i koji su hoteli najatraktivniji za turiste?

ĐEKA: Na ulcinjskoj rivijeri boravilo je oko deset hiljada gostiju. Samo na Adi Bojani je iz Poljske odmaralo preko hiljadu turista. Otvoreni su veći hoteli na Velikoj plaži, gdje ovih dana odmara oko 1,5 hiljade gostiju.

U hotelskom kompleksu "Holiday Village Montenegro" na Velikoj plaži kompanija "Karisma" je izgradila novi hotelski objekat sa oko 400 ležaja i dva bazena.

Otvorena su sva naša kupališta, dolazi mnogo izletnika, grad je oživio, pa su opštinski čelnici i turistički radnici zadovoljni kako je krenula sezona.

velika-plaza-ulcinj-ada-bojana

ANALITIKA: Koje manifestacije/događaje ste planirali za ovo ljeto?

ĐEKA: Sredinom narednog mjeseca najavljeno je da će se nastaviti snimanje kultne serije „Biser Bojane", a film sa tim naslovom je vidjelo preko 200.000 ljudi. I svi su oni poželjeli da dođu u Ulcinj.

Podsjetimo da je početkom maja održana „Noć klipova", regionalna manifestacija, koja je emitovana iz Ulcinja, i koju je u direktnom prenosu pratilo na stotine hiljada ljudi. Mi smo uvjereni da su upravo takvi događaji najbolja i najefikasnije reklama za Ulcinj.

ANALITIKA: Na koji način nudite predstavljate svoju ponudu turistima, kako mogu da se informišu?

ĐEKA: Kao Turistička organizacija najavili smo da će do kraja juna Ulcinj dobiti virtuelnu prezentaciju vidljivu sa svake on-line platform, što će svakako doprinjeti mnogo boljem predstavljanju ponude naše opštine. Virtuelna prezentacija imaće za početak 100 tačaka koje obuhvataju najatraktivnije prirodne, istorijske, kulturne i turističke lokacije Ulcinja. Laganom i spontanom šetnjom, turistima se pruža mogućnost da u najboljoj rezoluciji dožive Ulcinj i ono što ga čini prepoznatljivim i atraktivnim.

valdanos-to-ulcinj

ANALITIKA: Koje izazove ili poteškoće očekujete tokom sezone?

ĐEKA: Najveći izazov za nas je da u saradnji sa državnim organima mnogo više uradimo na većoj naplati boravišne takse, jer je prijava smještaja već godinama na niskom nivou.

Vjerujemo da će nakon formiranja "Parking servisa" biti bolje stanje u saobraćaju, a većim angažovanjem lokalnim službi i inspekcijskih organa i manje problema sa otpadom, dilerima soba i bukom. 

 

Portal Analitika