Marketing

Agilni poslovi i karijera

Prvi Agile meet -up u UMA HUB-u 17. juna u 18:30h i prilika da saznate zašto je agilno danas trend poslovanja, kako se razvijalo i zašto je Scrum jedna od najzastupljenijih agilnih metodologija.
Agilni poslovi i karijera
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
Agile Humans Izvor

Potražnja za agilnim vještinama daleko je veća od ponude. S jedne strane, teško je naći i zadržati zaposlene koji dovoljno dobro poznaju agilne metode, a s druge, teško je i skupo opredijeliti se i obučiti za agilna zanimanja jer su nova i nema ih u formalnom obrazovanju. Samo u proteklih 7 dana na najboljim sajtovima za pretragu oglasa za zapošljavanje, objavljeno je preko 100 oglasa u kojima se kao uslov traži da kandidat posjeduje neki od naprednih Scrum ili Agile sertifikata. Dok dvije pozicije: Scrum Master i Product Owner su pozicije koje se nalaze među 10 top zanimanja u 2019. prema globalnoj poslovnoj mreži LinkedIn.

Broj industrija u kojima se traže agilne veštine i znanja rapidno raste. Agilno je izašlo daleko van granica softverske industrije, i uveliko je prisutno u finansijskim, marketing kompanijama, i industrijama širokih i brzih proizvoda (FMCG), svuda gdje je očuvanje pozicije na tržištu, brzina, inovacija i zadovoljan klijent glavni fokus.

Na Agile Humans meet-upu prisutni će imati prilike da čuju i diskutuju o temama kao što su: šta je zaista potrebno znati u agilnom okruženju, o tržišitu agilnih poslova u svijetu i kod nas, o vrsti i svrsishodnosti postojećih obuka, agilnoj karijernoj putanji i alternativama za samostalno učenje.

Prezentacija traje 30 minuta, i nakon toga slijedi diskusija sa prisutnima.

Predavač: mr Jasmina Nikolić - osnivač Agile Humans (www.agilehumans.rs)  kompanije, pokretač agilne zajednice u Srbiji, predavač i trener od 2010. Specijalizovana za agilnu organizacionu kulturu, agilnu edukaciju, poslovanje i integraciju agilnog u razvoj kompanije. Sertifikovani Scrum Professional (CSP), Product Owner (CPO) i Scrum Master (CSM) od strane Scrum Alliance. Trener Kanban metode i iskusan fasilitator timova. Sertifikovan NLP Practitioner. Predavač Agilne organizacione kulture na Univerzitetu “La Salle” u Barseloni.

Ovaj meet-up namenjen je svima koji rade naki od poslova u vezi sa agilnim, kao i za sve one koji žele da prate korak sa svetskim trendovima, koje interesuje kako izgledaju karijerne mogućnosti pre nego što se odluče za dodatne edukacije i sertifikacije.

Dođite i provjerite zašto je ovakav način neformalnog okupljanja u edukativne svrhe postao najzastupljeniji u velikim gradovima i HUB-ma.

 

Portal Analitika