Ostalo

Incident na Moto GP: Lorenco izbacio trojicu iz trke! (VIDEO)

Španski vozač Mark Markes slavio je u trci za Veliku nagradu Katalonije i ta pobjeda je ostala u sjenci incidenta koji je izazvao njegov kolega Horhe Lorenco.
www.foxsportsasia.com
www.foxsportsasia.com
Sportski portali Izvor

Trka je tek počela kada smo vidjeli prvi incident, Bredli Smit je pokupio Aleša Espargara, zbacio ga s motocikla i Espargaro je bio vidno povrijeđen pošto je jedva sjedio na svom motociklu.

Bitka za pobjedu je bila veoma interesantna i napeta. Mark Markes je obišao Fabija Kvartarara, pa je izgubio poziciju od Andree Dovicioza kojem je ova trka bila izuzetno važna u borbi za šampionsku titulu.

Prošlogodišnji pobjednik trke u Katalunji, Horhe Lorenco prilično je napredovao i osvajao pozicije na svakoj krivini. Pokušao je da napadne Maverika Vinjalesa bio previše brz napravio katastrofalnu, početničku grešku, ušao prebrzo u krivinu i pokupio čak tri vozača u krivini broj 10.

Nastradali su Maverik Vinjales, tadašnji lider Andrea Doviciozo i ikona motosporta Valentino Rosi. Tako smo vidjeli čak četiri velika vozača i nekadašnja svjetska šampiona na asfaltu kako prije vremena završavaju trku u Barseloni.

 

 

Portal Analitika