Region

Jeremić: Ne smijemo dozvoliti razgraničenje

Predsjednik opozicione Narodne stranke Vuk Jeremić boravio je u Pasjanama kod Gnjilana na Kosovu gdje je izjavio da se predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću „ne smije dozvoliti da postigne dogovor o razgraničenju”.
AFP/Andrej Isaković
AFP/Andrej Isaković
Radio Slobodna EvropaIzvor

On je naveo da bi priznje Kosova značilo “nepovratno odricanje od jednog od stubova srpskog nacionalnog identiteta”, kao i “stvaranje velike Albanije za najkasnije 10 godina”.

“Kosovski mit i zavjet su, pored našeg pisma i jezika, kao i svetosavske pravoslavne vjere, ono što nas čini Srbima, a Vučić se sprema da nas toga trajno liši. To je protiv zakona, Ustava i etičkih i moralnih normi koje su nam preci ostavili, to niko nije uradio od kada postoji srpska država”, rekao je prema saopštenju Narodne stranke Vuk Jeremić, u razgovoru sa građanima i članovima Narodne stranke u Pasjanama kod Gnjilana na Kosovu.

Jeremić je istakao da se Narodna stranka protivi bilo kakvom sporazumu koji bi podrazumijevao promjenu granica Srbije.

On je naveo da će Narodna stranka „sigurno biti jedan od stožera buduće vlasti“, i da će tada prioritet biti bolji život ljudi na Kosovu, ulaganje u ekonomski razvoj i sprječavanje iseljavanja.

Jeremić je u Pasjanu održao sastanak sa predstavnicima odbora te stranke sa Kosova. Poslee sastanka Vuk Jeremić je produžio za manastir Dečane gdje je prisustvovao liturgiji.

Portal Analitika