Društvo

Cijela obala pod kontrolom

Velika zajednička akcija policije, inspektora za ribarstvo, uz saradnju sa Institutom za biologiju mora iz Kotora, predstavnikom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, te kombinovanih timova uz podršku članova Stop krivolovu, u petak je duž cijelog Primorja dala ohrabrujuće rezultate.
Cijela obala pod kontrolom
PobjedaIzvor

Pregled poteza Kotor, Stoliv, Prčanj, Perast, Risan, Lipci, Koštanjica, radi lociranja i uklanjanja nelegalnih ribarskih alata, trajao je od ranih jutarnjih do popodnevnih časova.

NELEGALNI ALATI

„Na ovim lokacijama je pronađeno šest vrša, parangal sa oko 150 udica i nešto više od kilometar mreža, neobilježenih i nelegalno postavljenih. Sav nelegalni alat je kasnije uništen, riba koja je pronađena je vraćena u more. O snažnoj poruci ove, kao i skorašnje akcije izlišno je govoriti. Velika zahvalnost komandiru Jedinice patrolnih brodova i čamaca Herceg Novi koji se nije libio da ,,uprlja ruke“ u nimalo lakom poslu vađenja, čišćenja, a kasnije i uništavanja nelegalnih alata, kao i inspektoru za ribarstvo, Institutu za biologiju mora Kotor i MPRR Crne Gore na aktivnom doprinosu svemu onome što se na suzbijanju krivolova radi“, navode iz tima Stop ribolovu.

Na drugom djelu obale, inspektorka za ribarstvo je u saradnji sa pripadnicima Stanice granične policije Bar obavila detaljnu kontrolu plovila i lica na potezu Bar-Ulcinj, pa do granice sa Albanijom.

„Akcija je trajala od ranih jutarnjih sati, pri čemu je kontrolisan ne mali broj plovila i lica, a konstatovani prekršaji su kažnjeni novčano. Raduje podatak da je ogromna većina kontrolisanih bila ispravna, a djelatnosti u zakonskim okvirima, što za ovaj dio obale u nekim ranijim godinama i nije bio slučaj. Veliko bravo i veliko hvala pripadnicima Stanice granične policije Bar i inspektorki za ribarstvo na akciji, na uloženom trudu i postignutim rezultatima, koji svakako na najbolji moguci način popunjavaju kompletnu sliku aktivnosti na našoj obali“, ističu pokretači kampanje Stop krivolovu.

Opširnije u Pobjedi.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.