Svijet

Putin Si Đinpingu poklonio sladoled za rođendan (VIDEO)

Kineski predsjednik Si Đinping proslavio je 60. rođendan sa svojim, kako kaže, bliskim prijateljima, a među njima je bio i predsjednik Rusije Vladimir Putin. On je kineskom kolegi za rođendan poklonio sladoled, prenijeli su kineski mediji.
Foto: Reuters/ Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin
Foto: Reuters/ Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin
N1Izvor

Izvještavanja o privatnom životu visokih zvaničnika ekstremno su rijetka u Kini, a datum rođenja najviših državnika smatra se državnom tajnom.

Međutim u slučaju Si Đinpinga ova praksa je prekršena, pa je državna televizija objavila fotografije Sija i Putina koji drže čaše sa šampanjcem i nazdravljaju za Sijev rođendan. Rođendan je proslavljen u hotelu u tadžikistanskom glavnom gradu Dušanbeu, gdje obojica učestvuju na regionalnom samitu.

1506putinsi2

Izvještaj navodi da je Putin kineskom predsjedniku poklonio kutiju sa sladoledom, na šta mu je kolega sa dalekog istoka uzvratio kineskim čajem. Si je zahvalio Putinu i rekao da je ruski predsjednik u Kini veoma popularan.

Fotografije objavljene na kineskoj televiziji prikazuju dvojicu državnika ispred bijele torte, ukrašene crvenim i plavim cvjetovima, na kojima je crvenim kineskim znacima napisano "srećno" i 66.

Portal Analitika