Politika

Krapović tražio sastanak za sedam dana

Sastanak predsjednika opštine Budva Marka Carevića sa koalicionim partnerima, koji je trebao da bude održan juče, odgođen je za narednu sedmicu, saznaje Pobjeda.
Krapović tražio sastanak za sedam dana
PobjedaIzvor

Sastanak je, kako saznaje Pobjeda iz vladajuće koalicije, odložen na zahtijev lidera budvanskog odbora Demokrata Dragana Krapovića. Krapović je, kako nam je rečeno, tražio odlaganje susreta za sedam dana.

Centralna tema sastanka trebao je da bude protokol koji je Carević sklopio sa turskom kompanijom „Mia investments“ i koji je ozbiljno uzdrmao vladajuću koaliciju u tom gradu. Tim protokolom predviđeno je da opština turskoj kompaniji odobri gradnju luksuznog hotela „Mia Budva“ i dvije zgrade od po 15 spratova u krugu Jadranskog sajma, ali uz obavezu da turska kompanija uporedo izgradi i opremi vrtić na lokaciji koju odabere lokalna vlast.

Dio vladajuće koalicije predvođen Demokratama, a uz podršku Crnogorske i Građanskog pokreta Ura, tražio je ranije da Skupština opštine poništi taj protokol, te da Carević odustane od obećanja da će opština dati saglasnost za gradnju hotela i dvije petnaestospratnice. Carević je više puta naglašavao da protokol smatra dobrim i u interesu grada i da od njega neće odustati bez obzira na pritisak koalicionih partnera.

Sjednica SO, koja je po hitnom postupku bila zakazana za 4. jun nije održana, jer prethodno nije obezbijeđena većina za usvajanje dnevnog reda kojim bi bio razmotren zahtjev o poništenju protokola sa kompanijom „Mia investments“. Sve to dodatno je narušilo odnose unutar vladajuće koalicije na realaciji Demoratski front – Demokrate, Crnogorska i Ura, zbog čega je Carević i zakazao sastanak.

Portal Analitika