Društvo

Brajović: CG će donijeti zakon, nijedan vjernik neće biti ugrožen

"Od 2006. odluke o Crnoj Gori donose isključivo njeni građani, a pokušaji stvaranja tenzija u društvu, kao i pokušaji regrutacije vjernika koju sprovodi Srpska pravoslavna crkva i dio opozicije, potpomognuti djelovima vlasti druge države - perfidna je manipulacija orijentisana ka materijalnim, a ne duhovnim vrijednostima", saopštio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović u izjavi za Radio Crne Gore.
Brajović: CG će donijeti zakon, nijedan vjernik neće biti ugrožen
Radio Crne GoreIzvor

"Od obnove nezavisnosti 2006. uspješno smo riješili brojna pitanja koja se tiču funkcionisanja države i njenog daljeg jačanja. Stekli su se uslovi da se zakonom precizira i funkcionisanje vjerskih zajednica, uključujući i pitanja imovine. Uostalom, to je suvereno pravo i obaveza svake države", istakao je Brajović.

On je istakao da voljom građana, većina u crnogorskom parlamentu nedvosmisleno zastupa procrnogorske, a ne anticrnogorske stavove po pitanju i države i crkve.

"Pokušaji stvaranja nesigurnosti i tenzija u društvu, kao i pokušaji regrutacije vjernika koju sprovodi Srpska pravoslavna crkva i dio opozicije, potpomognuti djelovima vlasti druge države - perfidna je manipulacija orijentisana ka materijalnim, a ne duhovnim vrijednostima", rekao je on.

Brajović je saopštio i da pojedinim zvaničnicima Srbije, bavljenje Crnom Gorom predstavlja pogodan otklon od donošenja kompleksnih državnih odluka.

"Crna Gora će donijeti zakon kojim nijedan vjernik neće biti ugrožen, a odnose Crne Gore i Srbije i ubuduće ćemo razvijati isključivo uz međusobno poštovanje i vjerujem na obostrano zadovoljstvo", zaključio je Brajović.

Portal Analitika

Komentari (9)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
N Niko
15.06.2019. 02:46

Nema Crne Gore bez Crnogoraca, a nema Crnogoraca be Crnogorske Pravoslavne Crkve.

2
0
M Miloš
15.06.2019. 00:13

Ne svjedoči lažno.Jedna od Božijih zapovijesti. Ramada

0
1
S Stijo
14.06.2019. 21:45

Džaba vam. Protiv naroda nećete moći. Nema nazad. Zakon možete silom na sramotu donijeti, ali isto tako svi ti zakoni će biti izbrisani i osuđeni kada vas maknemo sa grbača i pošaljemo u Spuž.

3
127
R Rašo
15.06.2019. 06:46

Stijo, malo si se zaigrao i prećera ga. Nijesi shvatio da je Država država i da protiv njenih interesa i interesa njenog naroda ne mogu oni koji tu državu ne smatraju svojom i ne rade za njeno dobro. A što se tiče skidanja sa vlasti DPS-a načelaćeš se , ako u opšte dočekaš, upravo zbog takvih kao što si ti i tebe sličnih.

3
0
s srpski krvnici i otpad ljudska
14.06.2019. 20:57

Nece niko ostecen biti kao ni onda kad si limenku prodavao i prikljucak na autoput zaboravio itd itsl

7
132
R Rašo
14.06.2019. 22:07

Nema srbskih krvnika, većih nego što su oni sami sebe. Permanentno se samouništavaju , a stalno kukaju da ih neko mrzi, satire i uništava.

130
1
M Mihailo,Bgd
14.06.2019. 17:12

Samo budite dosledni i odlučni i radite u korist svih građana CG a ne u korist onih kojima teritorija CG treba za svoje velikodržavne interese , bez Crnogoraca i bez savremene ,slobodne i građanske CG. Ako se budete obazirali na sve šumove iz Bgd. ništa uraditi nećete. Samo mudro,odlučno i hrabro. Savremeni svijet je sa CG!.

140
4
R Rašo
14.06.2019. 17:11

Kad crkvena imovina pređe pod okrilje države Crne Gore, niko Srbima neće da brani da se mole , vjenčavaju i krste u Crnogorske pravoslavne crkve. Ali da se zna one su Crnogorske a ne Srbsko vlasništvo.

139
6
М Мирослав Ђукић
17.06.2019. 15:42

Даље држите своје лепљиве прстиће од црквене имовине! Нека држава препише на себе имовину бивших друштвено политичких организација: СКЈ, ССРН, ССО... То је подизано парама од чланарине свих грађана (сви грађани су били чланови ССРН, сви омладинци ССО, већина у СКЈ). Све је то ДПС приграбио. Нека пођу од себе, нека врате држави оно што је "подизано прилозима грађана", па онда нека посежу за туђим. Не ваља им предлог закона ништа. Нису цркве подизали својим прилозима некакви аморфни "грађани", већ само и једино верници. Грађани подижу задружни дом, мост, пробијају пут, копају бунар...

0
0