Kusovac: Završetak MR1 saobraćajnice, početak izgradnje kružnih tokova

Druga faza saobraćajnice MR1 na poluostrvu Luštica biće svečano otvorena 13.jula, izgradnja Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju odvijaće se i tokom turističke sezone, a biće postavljena i nova turistička signalizacija na teritoriji Opštine – najavio je predsjednik opštine Siniša Kusovac na radnom doručku sa tivatskim novinarima.
Foto: Opština Tivat
Foto: Opština Tivat
Portal AnalitikaIzvor

Tokom ljeta će početi radovi i na izgradnji obalnog šetališta Belani i rekonstrukciji sportskih terena u Donjoj Lastavi.

Zabrana izvođenja građevinskih radova stupiće na snagu 1.jula i trajaće do 15. septembra, međutim građevinski radovi će biti izvođeni na nekim objektima od javnog interesa.

“Na tendere za izgradnju šetališta Belani vrijedan 500 hiljada eura i sportske terene vrijedan 200 hiljada eura stigle su neispravne ponude ponuđača, a novi će biti raspisan za dva dana nakon čijeg razrešenja bi trebalo da počnu radovi. Druga faza rekonstrukcije trotoara u gradu, shodno ugovoru biće završena 23. juna. Rekonstruisana velika sala Centra za kulturu biće zvanično otvorena 21.juna koncertom klasične muzike. To podrazumijeva i rekonstruisano zdanje DTV Partizan-Sokolskog doma i objekta JU Muzej i galerija. Time je Opština zaokružila infrastrukturu u oblasti kulture”, istakao je Kusovac.

U kratkom vremenskom periodu će biti kompletirana druga faza puta u Cacovu, a intenzivno se radi i projektni zadatak za treću fazu radova.

On je najavio da će do 1.avgusta biti gotova projektno – tehnička dokumentacija za izgradnju bulevara sa tri kružna toka, i odmah biti raspisan tender kako bi izvođač radova na izgradnji kružnih tokova bio uveden u posao tokom oktobra.

Realizacija kapitalnog budžeta će do kraja godine dostići 65 do 70 odsto ostvarenja.

Čišćenja podmorja lučice Kalimanj će početi nakon zvanične saglasnosti Agencije za zaštitu životne sredine, ili će se u suprotnom ići u izradu strategije uticaja na životnu sredinu.

Lučica Kalimanja nije čišćena 40 godina. Postavljena je ograda, sada će biti urađen i video nadzor kao i dio turističke signalizacije. Ona zaslužuje da bude očiešćena a kako i na koji način, reći će nam Agencija za zaštitu životne sredine”, rekao je predsjednik.

Predsjednik opštine je ponovio da nije zadovoljan načinom na koji koncesionari koriste privezište na Pinama kao i da na nekim plažama i dalje nije uspostavljen režim kakav je propisan Atlasom kupališta.

Portal Analitika