Abiznis

EKIP i BEREC potpisali Radni sporazum

Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) je, tokom 39. plenarne sjednice, koja se održala 13. i 14. juna 2019. godine u Gentu-Belgija,  sa BEREC-om (Tijelo evropskih regulatora za elektronske komunikacije) potpisala Radni sporazum o učešću u radu BEREC-a. 
EKIP  i  BEREC potpisali Radni sporazum
Portal AnalitikaIzvor

Sporazum su u ime BEREC-a potpisali Jeremy Godfrey, predsjednik BEREC-a i László Ignéczi, administrativni menadžer Kancelarije BEREC-a, a u ime EKIP-a  Branko Kovijanić, predsjednik Savjeta EKIP-a. 

Prema Sporazumu EKIP učestvuje u poslovima Odbora BEREC-a, Kontakt mreže i radnih grupa BEREC-a, kao i Upravnog odbora Kancelarije BEREC-a, saglasno relevantnim odredbama Uredbe o BEREC-u i poslovnika Odbora BEREC-a i Upravnog odbora Kancelarije BEREC-a. EKIP  takođe učestvuje u izboru člana Mini odbora, koji predstavlja zemlje koje nijesu članice Evropske Unije.

Nastavak učešća EKIP-a u radu BEREC-a omogućava EKIP-u primjenu najbolje regulatorne prakse u sektoru elektronskih komunikacija, brži prenos ekspertskog znanja i dodatno jačanje kadrovskih kapaciteta.

Portal Analitika