Kultura

Nagrada Slobodanu Marunoviću

U srijedu 12. juna je dodjelom priznanja i Svečanom ceremonijom zatvoren jedan od najznačajnijih festivala monodrame u svijetu, 21. Internacionalni festival monodrama u Vildunji na kome su učestvovali glumci iz Izraela, Španije, Kazahstana, Litvanije, Jermenije, Crne Gore i Ukrajine. 
Nagrada Slobodanu Marunoviću
Portal AnalitikaIzvor

Žiri koji je odlučivao o nagradama okupio je eminentne pozorišne poznavaoce i umjetnike iz regiona: Aželina Roška iz Moldavije, Tatjana Kiktijeva iz Ukrajine, Vasil Navolov iz Ukrajine, Aleksej Kuželnij iz Ukrajine i Mentor Zimberaj sa Kosova.

Nagradu međunarodnog ekspertskog žirija  za majstorstvo i najviši umjetnički domet na festivalu dobio je glumac Crnogorskog narodnog pozorišta Slobodan Marunović za ulogu Petra II Petrovića Njegoša u monodrama “Potonja ura Njegoševa”.

Monodrama „Potonja ura Njegoševa“ premijerno je izvedena 19. maja 1988. godine u Crnogorskom narodnom pozorištu po tekstu Slobodana Tomovića i u režiji Blagote Erakovića. U ulozi Petra II Petrovića Njegoša nastupio je glumac Crnogorskog narodnog pozorišta Slobodan Marunović i od tada do danas, odigrao je više od 1500 puta širom svijeta (Pariz, London, Beč, Rim, Stokholm, Cirih, Beč, Franfurkt, Štutgart, Karslrue, Moskva, Brisel, Luksemburg, Beograd, Ljubljana, Zagreb, Sarajevo, Skoplje, Novi Sad, Priština, Olimp, Kastroma, Montreal, Toronto, Njujork, Čikago, Detroit, Los Anđeles, San Francisko, Melburn, Sidnej, Brizbejn, itd…).
 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.