Politika

DPS: Jokić manipuliše radnicima i gradom Kotorom, biće smijenjen

– Vladimir Jokić i Demokrate sa svojom prvom pomoćnicom Dragicom Perović, nisu ništa drugo nego demagozi, populisti i manipulatori. Nemogućnost političkog dogovora unutar svoje jedva skrpljene koalicije uporno pokušavaju da prebace Demokratskoj partiji socijalista (DPS) i drugim činiocima političke scene u Kotoru, ali mi vam to nećemo dozvoliti, već ćemo ponovo podsjetiti javnost zašto zaslužujete smjenu, koju ćete i dobiti – poručuju iz kotorskog DPS-a.
DPS: Jokić manipuliše radnicima i gradom Kotorom, biće smijenjen
Portal AnalitikaIzvor

Vladimir Jokić, kažu oni, traži izvinjenja, ali nalazi za shodno da se izvini za svoju dvogodišnju „praznu vladavinu“ u kojoj nije učinio ništa da riješi bilo koji problem Kotorana ni grada Kotora.

„Jokić se ne izvinjava građanima zbog neodržane i nezavršene, niti jedne sjednice Skupštine Opštine, što je dovelo do toga da odluke za grad ili uopšte ne donosi, ili donosi samostalno, što je van njegove nadležnosti, a to se jednostavnije zove zloupotreba i nezakonitost. Jokić se ne izvinjava građanima Kotora što nije riješio problem gužve u gradu i što je trenutno dodatni problem, haosa sa turističkim autobusima u gradu. Jokić svakako nije kriv za gužvu, ali je veoma kriv i odgovoran što za svo ovo vrijeme nije uradio ništa, nego instaliranjem semafora učinio situaciju još nepodnošljivijom i tako pokazao nesposobnost bavljenja komunalnim pitanjima. Jokić traži izvinjenja, a ne izvinjava se za tone i tone šuta koje stoje nagomilane oko bazena i na lokaciji bivšeg hotela Fjord, jer se on i njegovi koalicioni drugovi godinu i po dana nisu mogli dogovoriti da odrede lokaciju za odlaganje šuta“, navode iz DPS-a.

Jokić se, kažu, ne izvinjava što je „zloupotrebio sredstva grada Kotora omogućujući pravnoj zastupnici Opštine sticanje protivpravne koristi, zatim zapošljavajući kumu za direktoricu a bez radnog iskustva, pravnog savjetnika bez završenog fakulteta i mnoge druge“. Ne izvinjava se, dodaju, ni zbog „zapošljavanja partijskih kolega na mjesta koja je oslobodio otjerivanjem ranijih službenika iz javnih preduzeća, pa tako sina direktora Demokrata za Glavnog administratora, brata odbornika Demokrata u svoj kabinet, sina odbornika za savjetnika za investicije bez dana iskustva, djecu svojih funkcionera u Komunalnu policiju, odupirača u Centar za kulturu...“

„Ali se zato pokazuje manipulator u pitanju isplate plata radnicima u javnim preduzećima. Mogao je za svog nekada postojećeg mandata predsjednika Opštine da potpiše plate prije svoje smjene, ali to nije uradio. Mogao je da deponuje potpis svog potpredsjednika koji je ostao na funkciji nakon njegove smjene, pa nije uradio. Mogao je da ne napravi blokadu grada i da se ne igra životima radnicima, ali je odlučio da sve blokira dok ne pokuša sve što može da sačuva svoju poziciju. U normalnim upravama smjena prvog funkcionera ne blokira grad jer postoji administracija koja može da funkcioniše bez njega. Ali kada prvi čovjek grada napravi blokadu da bi svoju smjenu predstavio kao haos i blokirao čitavu upravu, to je krivica samo Vladimira Jokića i njegovih saradnika. Da su ovoliko truda Jokić, Perović i kompanjoni uložili u uređenje grada, Kotor bi odavno zablistao“, smatraju u kotorskom odboru DPS-a.

Ipak, Jokić je, prema njihovim riječima, bio svjestan da mu je smjena svakako moguća i izvjesna, pa je umjesto potpisivanja plata radnicima prije podnošenja smjene ipak priložio sopstveni zahtjev za isplatu 12 mjesečnih zarada nakon što bude smijenjen.

„Tako se igrao sa životima radnika u lokalnoj samoupravi, dok je na sebe i svoje saradnike vrlo promišljeno mislio, dajući im po 12 mjesečnih zarada nakon njihovih demonstrativnih ostavki. Vrsni matematičar je time pokazao da mu matematika dobro ide kada novac iz opštinske kase izvlači za sebe i svoje podanike. Ali kad su u pitanju radnici, tu mu je računica išla loše, baš kao i kod računanja većine u lokalnom parlamentu, gdje je i dalje ubijeđen da je 18 odbornika koji su ga smijenili manje od 14“, navodi se u saopštenju dostavljenom našem portalu.

„Zbog svega toga, a posebno, zbog nedonošenja krucijalnih razvojnih dokumenata za grad Kotor, neusvajanja Budžeta i brojnih malverzacija, ali prije svega, zbog nesposobnosti da upravlja gradom, Jokić treba da se izvinjava dok god hoda Kotorom. Kratkog daha će mu biti nada da će odluku Upravnog suda iskoristiti za još izigravanja sistema i silovanja institucija samo zarad očuvanja fotelje. Vladimir Jokić treba da bude svjestan da će biti smijenjen u najkraćem roku, na nastavku sjednice prekinute 24. aprila, kada će izvjesno uslijediti i smjena Dragice Perović“, zaključuje se u saopštenju našem portalu.

To će ako ne u njegovo ime, ono u institucionalno, biti izvinjenje vjekovnom gradu na neprilici koju je doživio u moderno doba kada su njegovo upravljanje preuzeli Jokić, Perovićeva, Demokrate, i sijaset drugih, nedostojnih vođenja ovoga grada.

Portal Analitika