Politika

Crna Gora je bila i ostala država srpskog naroda

Pokušaj aktuelne vlasti da uz pomoć manjinskih naroda i crnogorskih šovinista administrativnim putem poništi postojanost srpskog naroda i istorijsku istinu o njemu u Crnoj Gori, konkretizovan je iniciranjem donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti s namjerom konačnog podrivanja srpskog narodnog identiteta, kazali su iz Srpskog nacionalnog svajeta (SNS).
Crna Gora je bila i ostala država srpskog naroda
Portal AnalitikaIzvor

„U svom naumu, nasilo i bez obrazloženja prekinuli su komunikaciju srpskom narodu u Crnoj Gori sa svojim istaknutim intelektualcima koji su dali nemjerljiv doprinos očuvanju jedinstvene srpske kulture, a sada, na prepoznat, srbomrziteljski način upozoravaju zvaničnike Republike Srbije da ona sa svojim narodom i svojom crkvom u Crnoj Gori nema baš nikakvu vezu“, navodi se u saopštenju.

Takav odnos je, tvrde oni, nepodnošljiv i neprihvatljiv za srpski narod u Crnoj Gori. Crna Gora je, istakli su, bila i ostala država srpskog naroda i to, kako kažu, nedvosmisleno svjedoče istorijske činjenice od njenog samog osnivanja.

„Srpski narod u Crnoj Gori nikada u svojoj istoriji, i kada je bio u ogromnoj većini, nije uzurpirao prava drugih naroda i nacionalnih zajednica kako mu to sada vlastodršci u Crnoj Gori pokušavaju nametnuti“, stoji u saopštenju.

U SNS-u vjeruju da će ova antisrpska histerija, proizvedena od, kako navode, komunističko-ateističkih struktura, proći bez posledica po međunacionalne odnose u Crnoj Gori, koji su, kako kažu, do izdvajanja Crne Gore iz zajedničke države bili na zavidnom nivou, i da će srpski narod ostvariti ravnopravnost sa drugim nacionalnim zajednicama, što mu, podsjetili su, po Ustavu i pozitivnom zakonodavstvu u Crnoj Gori pripada.

Portal Analitika