Društvo

Statistika o oboljelima od karcinoma upozorava

Crna Gora snažno podržava osnivanje Evropske akademije onkologije zemalja Centralne i Istočne Evrope u cilju osnaživanja saradnje i unapređenja terapeutskih procedura u onkološkoj zdravstvenoj njezi, a s ciljem pronalaska inovativnih rješenja prilagođenih specfičnostima ovih regija, kazao je državni sekretar u ministarstvu zdravlja Crne Gore Milovan Vujović.
Statistika o oboljelima od karcinoma upozorava
Portal AnalitikaIzvor

Vujović učestvuje na prvoj Regionalnoj ministarskoj konferenciji o partnerstvu i saradnji u oblasti onkologije koja se održava u Budimpešti.

Obraćajući se predstavnicima zemalja učesnica konferencije, Vujović je kazao da upozoravajuća statistika porasta oboljelih od karcinoma predstavlja veliki izazov za zdravstevne sisteme i potrebu za usvajanjem najboljih evropskih i svjetskih praksi kako bi sopstvene vještine i mogućnosti unaprijedili u najvećoj mjeri.

Tokom dvodnevnog sureta, predstavnici država Centralne i Istočne Evrope i Centralne Azije potpisali su i Deklaraciju o saradnji u pogledu obuka, istraživanja i razvoja u oblasti onkologije.

Osnovni cilj deklaracije odnosi se na omogućavanje komunikacije i unapređenje saradnje između država regiona, povećanjem njihove zajedničke snage, djelotvornosti i i uticaja.

Portal Analitika