Crna hronika

Ovo su osumnjičeni za krijumčarenje migranata

Crnogorska policija u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom, u akciji ,,Azil“, razbila je organizovanu grupu i uhapsila dvanaest osoba koje su, kako se osnovano sumnja, krijumčarile migrante preko Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu ka zemljama Evropske unije. Istražitelji tragaju za dvije osobe iz Nikšića za koje se sumnja da su migrantima omogućile ilegalan prelazak granice.
Ovo su osumnjičeni za krijumčarenje migranata
Portal AnalitikaIzvor

Uhapšeni su Mohamed Alatabi (27), strani državljanin koji je boravio u Prihvatilištu za strance, kao i Nikšićani Vladan Stanišić (20), Miloš Stanišić (18), Filip Mijajlović (26), Boban Popović (23), Bogdan Lučić (20), Stefan Durutović (20), Lazar Radulović (25), Mihailo Vukićević (22), Sara Dubljević (23) i Marija Krivokapić (20), a traga se za M. K. iz Nikšića.

Osumnjičeni Filip Nikolić je na poziv inspektora došao u Centar bezbjednosti Nikšić sa advokatom gdje su mu stavljene lisice.

Iz Specijalnog tužilaštva oglasili su se saopštenjem u kojem navode da su osumnjičeni saslušani i da im je određeno zadržavanje do 72 sata.

– Sva lica koja su lišena slobode u zakonskom roku sprovedena su u Specijalno državno tužilaštvo radi saslušanja. Nakon saslušanja, specijalni tužilac odredio je zadržavanje od 72 časa – saopšteno je iz Tužilaštva.   

Nakon isteka zadržavanja, osumnjičeni će biti privedeni sudiji za istrage koji će se izjasniti o pritvoru.

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, istražitelji su kao organizatore ove grupe označili Vladana Stanišića i Mohameda Alatabija.

Iz Uprave policije su pojasnili da je ova grupa imala dva organizatora i 11 članova.

Portal Analitika