Politika

DPS: Srbi nijesu ugroženi u Crnoj Gori, odbacujemo provokativne izjave

“Izjave, poput ove najnovije, da je Crna Gora srpska država, odnosno da je oduvijek imala srpski identitet, ukazuju da pojedini predstavnici srpskih vlasti, pa i SPC, polazeći od pogrešnih premisa, izvode pogrešne zaključke, pritom ne vodeći računa o potencijalnim posledicama ovakvog tumačenja istorije i međunarodnog prava”, navode iz DPS-a.
DPS: Srbi nijesu ugroženi u Crnoj Gori, odbacujemo provokativne izjave
Portal AnalitikaIzvor

Oni dodaju da “imajući u vidu svježe sjećanje na iskustvo iz devedesetih godina, smatramo da retorika nacionalističkih svojatanja, teritorijalnih pretenzija, nacionalnih prebrojavanja, koja je sve prisutnija u našem regionu, ne doprinosi stabilnosti i miru, već nas vraća u atmosferu koja je prethodila tragičnim događajima na ovim prostorima”

“ I u tim vremenima Crna Gora je uspjela da očuva mir i multietnički sklad, i da ne potpadne pod trend nacionalističkih euforija.

Današnja Crna Gora je međunarodno priznata građanska država koja svoje zakone donosi u skladu sa važećim međunarodnim standardima i u najboljem interesu svih svojih građana, smatrajući da je multikonfesionalnost jedna od najvećih vrijednosti našeg društva. Zato odbacujemo tendenciozne, neutemeljene, provokativne izjave lidera srpskih partija i pojedinih svještenika u Crnoj Gori o ugroženosti srpskog naroda i SPC u našoj državi, na koje nasijedaju, ili ih svjesno ili nesvjesno podstiču i visoki državni i crkveni zvaničnici Srbije”, zaključuju iz DPS-a.

Portal Analitika

Komentari (18)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
s stripovi & trikovi
12.06.2019. 21:55

Srbi nikako da svate da su ostali narodi tek izjednačeni sa njima.I drugi narodi imaju svoje vjerske objekte, inteligenciju sportaše,muzičare i šarmere.

116
10
U Ural
12.06.2019. 20:05

B.B Moja braća Srbi nisu svesni razmera tragedije u koju su uvukli i druge i sebe. Otpočeli su dekompoziciju srpske nacije i njeno moralno ubistvo. Srbi su rat izgubili, to je gotovo, ali su izgubili i dušu, izgubili su čast, izgubili su sve, jer posle izgubljene duše i časti ne ostaje ništa više. Sve je potrošeno. I to je rezultat srpskog nacionalizma, te neverovatne ludačke istrajnosti u stvaranju velike Srbije. A unesrećili su susedne narode, o čemu sam već govorio, i u tom ludilu ima i elemenata samoubistva cele moje nacije. Inače, sve su države i nacije i dobijale i gubile ratove, vrlo važno, ali je važno i strašno to što su Srbi u ovom ratu, ponavljam, izgubili i dušu i čast.

117
4
i izgubljena cast
12.06.2019. 20:21

Kako ko . Mozda ti jesi ali nemoj o svima tako suditi .

3
117
R RAŠO
12.06.2019. 21:33

Ovi Srbi što se smatraju ugroženi u Crnoj Gori , su možda ugroženi u svojoj glavi , niđe drugo. U Crnoj Gori je jedino ugrožen onaj Hrvat u Berane i to od koga drugo nego od Srba, Drugoga nikoga ne znam da je ugrožen. Ovi što pričaju da su ugroženi primaju debele novce i žive veoma dobro.

117
4
x xy
12.06.2019. 19:44

Jedini pravi odgovor na ove provokacije je donošenje zakona i njegovo strikno provođenje. Sve drugo je razvodnjavanje i gubljenje vremena. Sa četnicima nema mnogo priče.

118
5
G Goran
12.06.2019. 19:12

meni je odlicno u CCori,nikada nisam bio ugrozen,,teze mi je bilo u Beogradu ,i za posao i za zivot,i odakle pravo ovim srednjovekovnim ljudima iz df da se vide kao nase vođe ,nismo bas svi ovce i desnicari,pogledajte istoriju

118
9
B Beogradski Crnogorac
12.06.2019. 18:27

Jedno pitanje za sve "ugrožene": Koja to prava Srbi imaju recimo u Nemačkoj a da ih nemaju u Crnoj Gori? Molim za direktne i precizne odgovore, bez spinovanja i zamene teza.

186
13
x xy
12.06.2019. 07:29

Pa kako da zaposliš Srbina u državnoj upravi kad rovare protiv Crne Gore čim se dohvate položaja. U Budvi su odmah počeli da slave okupaciju Crne Gore 1918. godine, a neki četnik iz državne uprave je na Rista i zločinačku organizaciju SPC prepisao crnogorska kulturna dobra. Beogradska patrijaršija vlasnik Cetinjskog manastira iz koga srpski popovi izbacuju crnogorskog princa Petrivića. Budi ti sretan da vas ne popnu na traktore kao Hrvati. Samo da vas ne pošalju nama u Beograd, ovde više ne može da se živi od bosanskih, kosovskih, hrvatskih i crnogorskih Srba. Nisam čuo srpski književni jezik u srpskoj državnoj upravi, ne pamtim!

168
5
N Nemanja
12.06.2019. 07:29

Tacno tako, oce Crna Gora svoje crkve i mnastire! Dje to ima?

118
3
B Beogradski Crnogorac
12.06.2019. 07:29

@DA, Niste mi odgovorili na pitanje već ste krenuli u spinovanje i zamenu teza. Srbi u CG nisu ugroženi. To što oni umislili da su neki nebeski narod i što bi da se ponašaju kao nadnacija i omalovažavaju druge to je druga priča.

122
7
P Pendrek
12.06.2019. 18:23

Zavisi sto se podrazumijeva pod ugrozenoscu, mozda sto im nije dozvoljeno i da samaraju narod po ulicama. E neznam ali da nije ovih nasih Srba Kavcana i Skaljaraca, u ovoj Crnoj Gori bi bilo dosadno, nidje nista se desavalo nebi.

165
8