Rukomet

LASICA: Farani nijesu autsajderi (VIDEO)

"Lavovi" sjutra igraju revanš meč sa Farskim Ostrvima u okviru kvalifikacija za šampionat Evrope. U prvoj utakmici u Podgorici, Farani su izborili šokantni remi 24 - 24.
LASICA: Farani nijesu autsajderi (VIDEO)
A.P.
A.P.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Da neće biti lako u Farumu saglasan je i desno krilo CG reprezentacije, Marko Lasica.

- Neće biti lako. Vidjeli smo u prvoj utakmici da Farani nijesu autsajderi kakvim smo ih svi smatrali. Problem su napravili i Ukrajini u meču odigranom u Danskoj. Moramo se fokusirati i biti spremni, kao što smo to bili i protiv Danske, kako bismo ostvarili pobjedu - kazao je Lasica.

Crnogorski rukometaši su jači za pivota Nemanju Grbovića i desnog beka Branka Vujovića kojih nije bilo u aprilskim mečevima.

- Kompletni smo. Ovo je po, mom mišljenju, i najbolji sastav naše reprezentacije. Bićemo spremni da odgovorimo izazovima koji nas čekaju sjutra i u nedjelju - poentirao je Lasica.

Sjajni golman Crne Gore, Nebojša Simić, naglašava da sjutrašnjeg rivala ne smiju potcijeniti kao što je to bio slučaj u prvom meču.

- Farani su nezgodni, dosta potcijenjeni od strane naše javnosti. Jedva ih je i Ukrajina pobijedila. Ne smijemo da ih potcijenimo kao u prvoj utakmici. Moramo maksimalno ozbiljno da odigramo kako bismo uzeli dva boda. Glavni razlog je da se ekstra motivišemo pred glavnu utakmicu sa Ukrajinom pred našim navijačima - istakao je Simić.

On je dodao da nije svejedno hoće li biti drugi ili treći u grupi.

- Nije nam svejedno da li ćemo da budemo drugi ili treći. Bolji plasman omogućava i lakšu grupu na Evropskom prvenstvu. Kad već imamo šansu, treba da idemo bez kalkulacija, 100 odsto u obje utakmice - poentirao je Simić.

 

Portal Analitika