Region

Vučić zove svoje ljude iz Crne Gore na sastanak

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je nezadovoljan stanjem u kojem se nalaze Srbi u Crnoj Gori, pa poručuje da će se sasti sa “svojim” ljudima iz Crne Gore, i to u narednih nekoliko dana. Kako trenutno stvari stoje, to će biti baš uoči Trojčindanskog sabora u Podgorici. 
Vučić  zove svoje ljude iz Crne Gore na sastanak
Portal AnalitikaIzvor

Vučić je, upitan da prokomentariše pismo koje mu je uputio Srpski nacionalni savjet u Crnoj Gori povodom predloga novog zakona kojim bi SPC bila oduzeta imovina, odnosno hramovi, rekao da je pitanje položaja srpskog naroda u Crnoj Gori veoma teško i ozbiljno.

"Šta smo mi sebi uradili u periodu od 2005, 2006...? Ali vidjećemo kako našem narodu da pomognemo, a da se ne miješamo u unutrašnje stvari druge države", rekao je Vučić.

Između ostalog, u pismu je navedeno da su Srbi u veoma teškom položaju u Crnoj Gori i zatraženo od Vučića da ih zaštiti.

Mitropolija crnogorsko-primorska predlog Zakona o slobodi vjeroispovijesti naziva napadom na tu crkvu i pokušajem otimanja njene imovine pa najavljuje i građanski otpor.

Lideri Demokratskog fronta bi da budu i  na čelu Mitropolije, mišljenja su u Demokratskoj partiji socijalista, nakon što su iz DF-a organizovali prevoz i pozvali pristalice na Sabor SPC koji se održava u subotu.

Portal Analitika