Svijet

Javni servis Grčke umjesto vijesti, emitovao stranački skup Ciprasa

Javni TV-servis Grčke ERT se danas izvinio zbog toga što je umjesto glavne, večernje emisije vesti, sinoć prenosio stranački skup za sada vladajuće stranke Siriza.

 Javni servis Grčke umjesto vijesti, emitovao stranački skup Ciprasa
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik ljevičarske Sirize i odlazeći premijer Aleksis Cipras je na tom skupu pred prevremene izbore 7. jula predstavio partijski program za naredne četiri godine.

Opoziciona konzervativna stranka Nova demokratija koja je vidjena za pobjednicu tih izbora, u saopštenju je ocijenila da je postupak ERT "bruka za novinarstvo".

Rukovodstvo ERT-a je potom priznalo da je bila greška prenositi u cjelini govor premijera na skupu Sirize, umjesto večernje emisije vesti.

ERT je objavio da će ubuduće, kao i obično pred izbore, samo u emisijama vijesti izvještavati o svim govorima političkih lidera i "izrazio žaljenje zbog svoje procjene" prilikom skupa Sirize.

Zato su, saopštio je ERT, sinoć TV-gledaocima u udarnom večernjem terminu uskraćene "ostale vijesti dana, uključujući vijesti o raspuštanju Skupštine (Grčke) i o proglašavanju (prijevremenih) izbora".

"To je bila greška zbog koje uprava ERT žali" - piše na kraju saopštenja javnog TV-servisa Grčke

Portal Analitika