Crna hronika

U koritima Cijevne i Ribnice nadjeno oko 85 kg droge, uhapšene dvije osobe

Podgorička policija danas je, u dvije odvojene akcije, u koritima rijeka Ribnica i Cijevna, zaplijenila 85 kilograma maruhuane i uhapsila dvije osobe.
 U koritima Cijevne i Ribnice nadjeno oko  85 kg droge,  uhapšene dvije osobe
Portal AnalitikaIzvor

Podgorička policija pronašla je u koritu rijeke Ribnica džak sa oko 10 kilograma marihuane a u blizini se nalazilo prevrnuto putničko vozilo, navodi se u saopštenju.

Policije je nakon toga izvršila je pretrese na četiri lokacije u Podgorici, i zaplijenila manja pakovanja kokaina, heroina i marihuane namijenjena uličnoj prodaji, i uhapsila dvije osobe zbog prodaje i posjedovanja narkotika, saopšteno je danas iz Uprave policije.

“Kriminalistička obrada ukazuje je na sumnju da su se D.K. i S.S. bavilii nabavkom i stavljanjem u promet droga kokain, heroin i marihuana, te su njih dvoje lišeni slobode zbog sumnje da su počinili krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga dok se D.K. na teret stavlja i KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Protiv L.L. je Sudu za prekršaje podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka iz čl. 52 Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje i da su granični policajci u odvojenoj akciji, na području Tuzi u koritu rijeke Cijevna , pronašli i zaplijenili tri džaka sa 75 kilograma marihuane.

Droga je predata službenicima CB Podgorica koji intenzivno rade na identifikovanju osobe koje su ovu opojnu drogu odbacila u reonu Traboina,  saopšteno je iz policije. 

Kako se navodi u saopštenju, policija je na području Crne Gore od početka 2019. godine zaplijenili preko tone droga, dok je u prošloj godini zaplijenjeno 3,3 tone droga.

 

Portal Analitika