Crna hronika

Pronašli ukradeni uređaj iz tunela Mekavac vrijedan 8.000 eura

Cetinjska policija pronašla uređaj vrijedan osam hiljada EUR koji je otuđen sa tunela Mekavac i uhapsila S.G. (25) iz Nikšića koji je osumnjičen za ovo krivično djelo.
Pronašli ukradeni uređaj iz tunela Mekavac vrijedan 8.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje rasvijetlili su tešku krađu u kojoj je otuđen uređaj koji je električnom energijom napajo mrežu za osvjetljavanje tunela Mekavac i jednog dijela magistralnog puta Cetinje – Podgorica.

"Lice osumnjičeno za ovo krivično djelo, S.G. (25) iz Nikšića, je lišeno slobode. Kod njega je pronađen i vlasniku – Crnagoraput vraćen navedeni otuđeni UPS uređaj sa pratećom elektronskom i drugom opremom vrijedan oko osam hiljada EUR", kaže se u saopštenju.

Sumnja se da je S.G. uređaj otuđio 18. maja tako što je obio ormar u tunelu Mekavac u kojem se nalazio ovaj UPS uređaj a zatim odnio uređaj sa pratećom opremom.

Službenici OB Cetinje su na rasvjetljavanju ovog događaja radili zajedno sa službenicima CB Nikšić.

"S.G. je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa, a potom i sudiji za istragu Osnovnog suda u Cetinju koji mu je odredio pritvor u trajanju od 30 dana, nakon čega je S.G. sproveden u ZIKS", kaže se u saopštenju.

Portal Analitika