Crna hronika

Aleksandru Savoviću ukinut pritvor

Aleksandar Savović iz Berana, koji je osuđen na godinu i dva mjeseca zbog paljenja radnje porodice Tomkić u Beranama pušten je iz pritvora.
Aleksandru Savoviću ukinut pritvor
PobjedaIzvor

Kako je objavio portal Antena M, odluku da se Savović pusti iz pritvora donio je Osnovni sud u Beranama.

 -A. S. je ukinut pritvor odlukom suda – kazao je tužilac Marko Bojović za ovaj portal.

Aleksandar Savović iz Berana osuđen je na zatvorsku kaznu od godinu i dva mjeseca zbog paljenja radnje Igora Tomkića u naselju Dolac u Beranama.

Beranac Igor Tomkić duže vrijeme žrtva je brutalnog nasilja komišija, koji su ga prvo pretukli, a ubrzo nakon toga mu u martu zapalili i trafiku, iako je objekat bio pod policijskim nadzorom.

Nakon što je pretučen, policija je privela Miloša Radević (25) i Novaka Petrića (19) i postupak protiv njih je u toku.

Savović je priznao da je zapalio trafiku Tomkiću i osuđen je za krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Presudom je precizirano da Savović na ime postavljenog imovinsko-pravnog zahtjeva za naknadu štete ovlašćenoj predstavnici oštećenog DOO „Lucija trade“ Berane Tomkić Ivani isplati 6.000 eura.

Sutkinja Dubravka Popović je, kako se navodi, presudu donijela na osnovu priznanja Savovića, iskaza Ivane Tomkić, kao i na osnovu izjava saslušanih svjedoka, te nalaza I mišljenja angažovanih vještaka - elektro struke Radomira Anđića, protivpožarne struke Saše Petrića i ekonomskofinansijske struke Miloša Bakića.

Tomkiću, koji je Hrvat, grupa Beranaca duže vrijeme je prijetila i vrijeđala ga po nacionalnoj osnovi, a uprkos prijavama, kako nam je ranije rekao, policija nije adekvatno reagovala.

Portal Analitika