Ostalo

Rajković odlična i u kugli

Crnogorska atletičarka Maja Rajković ispunila je posljednjeg, trećeg takmičarskog dana Gran prija u Grosetu, minimalni kvalifikacioni standard za Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. godine
Rajković odlična i u kugli
MinaIzvor

Ona je u bacanju kugle iz stolice, u spojenim kategorijama F54-57, ostvarila rezultat 4,60 metara, hicem iz prve serije.

Rajković je u petak sa ličnim rekordom osvojila bronzanu medalju u bacanju koplja iz stolice sa rezultatom od 13 metara i 59 centimetara. 

U bacanju diska kategorije osoba sa smetnjama vida F11-13, Mirnes Ramović (26,84)i Nikola Nikolić (26,51) bili su ispod očekivanog zauzevši sedmo, odnosno osmo mjesto.

U kategoriji F 34, Danilo Gojković je koplje bacio za njega skromnih 17,83 metra.

Trener Veljko Čegar kazao je da su crnogorski atletičari ispunili zacrtano na mitingu u Grosetu.

On je istakao da je troje sportista uspješno prošlo obavezne klasifikacione preglede.

"Rezultatski sam posebno zadovoljan sjajnim izdanjem Maje Rajković u bacanju koplja, kao i dobrim nastupom Miloša Spaića u bacanju kugle. Na prethodnim sankcionisanim mitinzima u Splitu i Grosetu pet naših atletičara je arhiviralo osam minimalnih kvalifikacionih normi za Tokio, što nam garantuje da ćemo na Paraolimpijskim igrama u atletici imati minimum po jednog predstavnika u muškoj i ženskoj konkurenciji", rekao je Čegar.

Portal Analitika