Odbojka

Završena sezona Eko mini odbojke

Odbojkaško takmičenje za najmlađe – EKO mini odbojka u četvrtoj sezoni okupilo je 650 djevojčica i dječaka uzrasta od devet do 12 godina, odnosno 56 ekipa iz 19 klubova, saopšteno je iz Odbojkaškog saveza.
Završena sezona Eko mini odbojke
Portal AnalitikaIzvor

Navodi se da je manifestacijom na Trgu nezavisnosti u Podgorici i zvanično završena sezona EKO mini odbojke, tokom koje je odigrano 235 utakmica.

Odbojkaški savez to takmičenje organizuje uz sponzorstvo kompanije Jugopetrol AD, EKO benzinske stanice i podršku Ministarstva sporta i mladih i Sekreterijata za kulturu i sport Podgorice.

Predsjednik Odbojkaškog saveza, Cvetko Pajković kazao je da je Eko mini odbojka možda i najvažnije takmičenje u crnogorskoj odbojci.

“Ove godine će naša seniorska selekcija da se nađe prvi put na prvenstvu Evrope, osvojili smo zlato na Igrama malih zemalja Evrope, u obije konkurencije. Ali, mi želimo kontinuitet dobrih rezultata, želimo da se što skorije i odbojkašice zakorače na glavnu evropsku scenu. Zato se i radujemo što je ova EKO mini odbojkaška liga iz godine u godinu sve brojnija, pa smo ove dostigli rekord od 650 djece koja učestvuju, koja dolaze iz 56 ekipa", kazao je Pajković.

On je poručio djeci da kada ih vidi na odbojkaškim terenima ili sa odbojkaškom loptom, želi da vidi i njihov osmijeh i da tako bude kroz cijelu njihovu karijeru.

"Odbojka je sport zadovoljnih i uspješnih, kakav god rezultat bio na semaforu", rekao je Pajković.

Portal Analitika