Crna hronika

Šarovićevi drugovi nestali nakon njegovog ubistva

Kriminalistička policija sumnja da su u ubistvu Novljanina Stefana Šarovića (31) najvjerovatnije učestvovala dvojica mladića, od kojih ga je jedan dobro poznavao. U poslednje vrijeme su se i družili, a policiji je sumnjivo to što je taj Novljanin nestao odmah nakon likvidacije. 
Šarovićevi drugovi nestali nakon njegovog ubistva
Portal AnalitikaIzvor

Takođe, pregledom video-nadzora utvrđeno je da je taj mladić bio u društvu Šarovića prije ubistva, piše Dan. 

Kao jedan od motiva likvidacije policiji se nameće obračun kriminalnih klanova iz Kotora. Prema nezvaničnim informacijama, dvojica mladića koji su bili sa Šarovićem bliski su „škaljarcima”, dok je Šarović bio u prijateljskim odnosima sa pojedinim osobama bliskih „kavačkom klanu”.

Inspektori odsjeka kriminalističke tehnike uzeli su uzorke DNK sa motocikla za koji se sumnja da je korišćen u atentatu, kako bi eventualno potvrdili sumnje. Prema saznanjima „Dana”, policija je došla i do imena osoba koje su ranije koristile taj motocikl i provjeravaju da li su one eventualno učestvovale u likvidaciji Šarovića. Radi se o bezbjedonosno interesantnim licima koja su i ranije dovođena u vezu sa najtežim krivičnim djelima u Herceg Novom.

Inspektori su došli i do podataka da se dvojica bjegunaca kriju u jednom skrovitom mjestu u blizini Tjenovića na veoma nepristupačnom terenu. Taj teren je od momenta ubistva pod budnim okom policije 24 sata dnevno kako bi osujetili eventualno bjekstvo osumnjičenih. Policija sumnja da su napadači naoružani, što dodatno otežava hapšenje.

Na snimcima koje je policija izuzela ne vidi se trenutak kada je Šarović likvidiran, ali je prije toga snimljen svaki njegov korak. Poslednji put na snimku se vidi kada izlazi iz lokala u blizini vile kod koje je ubijen. Bio je u društvu dvojice mladića za kojima policija traga.

Šarović je ubijen 6. juna kod vile „Akacija” u naselju Počukac u Đenovićima. Za sada nepoznati napadač ispalio je na njega više rafala, a pogodilo ga je šest projektila.

Portal Analitika