Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Konstrukcije protiv SPC iznose istrošeni političari koji su najviše štete nanijeli svojoj zemlji

Konstrukcije protiv SPC iznose istrošeni političari koji su najviše štete nanijeli svojoj zemlji

Demokratski front najoštrije je osudio izjavu Žarka Koraća da Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori potpuno politički istupa i da odbacuje svoje vjernike koji nisu srpske nacionalnosti.
Konstrukcije protiv SPC iznose istrošeni političari koji su najviše štete nanijeli svojoj zemlji
Portal AnalitikaIzvor

„Tako nešto, naprosto, nije istina. Žarko Korać svojim izjavama pokazuje da ne zna kakvo je stanje među vjernim narodom u Crnoj Gori i da pod krovom Srpske pravoslavne crkve još uvijek u skladu obitava apsolutna većina građana Crne Gore. Nije SPC ta koja traži od svojih vjernika da se opredjele politički ili nacionalno na ovaj ili onaj način, već upravo DPS i druge režimske strukture vrše pritisak na svoje članove, simppatizere i birače da ne budu pod duhovnim okriljem SPC ili im propisuju kako moraju da se nacionalno izjasne“, navodi se u saopštenju.

 Kako dodaje, Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori je jedna otvorena kuća za sve pravoslavne vjernike u našoj zemlji ma kojoj političkoj opciji pripadali i ma koje nacionalne pripadnosti bili.

„Najbolji dokaz za to jesu upravo dešavanja koja smo imali u maju a koja su vezana za proslavu velikog praznika pravoslavnog naroda u Crnoj Gori, Svetog Vasilija Ostroškog. Ogroman broj vjernika koji je pristupio svecu u Ostrogu i koji je izašao na tradicionalnu litiju u Nikšiću pokazuje da pravoslavna vjera i Srpska pravoslavna crkva prevazilaze dnevnopolitičke podjele i da pod tim krovom svi mi koji smo pravoslavci, ma kojoj političkoj opciji pripadali i ma koje nacionalnosti bili, možemo da stanemo“, navodi se u saopštenju.

 

Zanimljivo je da ovakve konstatacije protiv SPC a u korist antisrpskog i antipravoslavnog režima, iznose istrošeni političari koji su najviše štete nanijeli svojoj zemlji i vladama u kojima su pokrivali ministarske funkcije.

„Mi znamo šta Žarku Koraću najviše smeta kada su u pitanju SPC i pravoslavni vjernici u Crnoj Gori. Smeta mu što smo protiv gej brakova i protiv toga da se tim ljudima dozvoli usvajanje i vaspitavanje djece. Zato ovaj gej lobista, u susret usvajanju novog ''Zakona o slobodi vjeroispovjesti'' kojim se pod zakonski okvir želi podvesti otimačina crkvene imovine, pravi ovakve konstrukcije, želeći da nanese štetu onoj organizaciji kojoj se po svim istraživanjima u poslednje 30. godina u Crnoj Gori najviše vjeruje“, navodi se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika