Društvo

Janović i Lejte: Edukacija nastavnika je ulaganje u budućnost sporta

Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je danas predstavnika CEV-a (Evropske odbojkaške konfederacije) Rikardo Lejtu i predsjednika Odbojkaškog saveza Cvetka Pajkovića, Na sastanku je bilo riječi o važnosti unapređivanja znanja i vještina nastavnika i nastavnica Fizičkog vaspitanja. 

Janović i Lejte: Edukacija nastavnika je ulaganje u budućnost sporta
Portal AnalitikaIzvor

Tom prilikom Janović je istakao da ga raduje što će ove godine šest nastavnica i nastavnika iz Crne Gore boraviti na CEV-ovoj trenerskoj Konvenciji u Sloveniji gdje će imati priliku da svoja znanja o školskom sportu prošire. ,,Boravak naših nastavnika i nastavnica na trenerskoj konvenciji još je jedan znak da se ideja školskog sporta pokazuje kao ispravna. Na ovaj način naši nastavnici i nastavnice će se edukovati, a kasnije svoja znanja prenositi kolegama i koleginicama, čime će se školski sport dodatno razvijati i naposljetku uključivati sve više djece.“  
Iz CEV-a su kazali da su izuzetno zadovoljni saradnjom koju ostvaruju sa crnogorskim Ministarstvom sporta i mladih i Odbojkaškim savezom. Kako ističu, ta saradnja je dovela do mogućnosti da nastavnici i nastavnice budu na seminaru na kome će biti predavači evropskih odbojkaški stučnjaci. 
Nastavnici i nastavnice su za pohađanje seminara delegirani na osnovu rezulta koje su njihove ekipe postigle na prošlogodišnjem takmičenju u odbojci. 
 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.