Društvo

(VIDEO) Biciklijada održana na Cetinju

Druga po redu manifestacija Biciklijada, koja promoviše zdrave životne stilove, održana je danas na Cetinju.
(VIDEO) Biciklijada održana na Cetinju
InfobiroIzvor

 Oskar Huter, direktor TO Cetinje, rekao je da ove godine žele da edukuju djecu.

"Ono što je ove godine bilo u planu prije svega su naša đeca. Znači, suština je da njih edukujemo, da se napravi jedna obuka, jedan mali mini kurs, za sve one mališane za koje smo obezbijedili bicikla sa pomoćnim točkovima na kojima  će oni imati priliku da zavole te prve krugove, prvi đir u svom životu sa biciklom", dodao je Huter. 

biciklijada-2

Biciklijada je  obogaćena  jednom mini izložbom koja obuhvata raritetna bicikla našeg kolekcionara Zorana Đuričkovića. 

"Predstavio sam samo jedan dio bicikala iz moje kolekcije. Ima ih sedam i to su bicikla za ekstremnu vožnju i stara bicikla. Najstarije biciklo je iz 1958. godine koje je učestvovalo na Tour de France i Giro di Italija. Ovo je prelijepa manifestacija i žao mi pored velikog broja automobila sve je manje parking mjesta i sve je više nervoze i ja mislim da će zaživjeti da biciklo bude najeftinije i najljepše prevozno sredstvo pogotovo u gradovima kao što je Cetinje. Mislim da bi automobilima trebalo zabraniti da određenim danim ulaze u stari dio grada već isključivo da se biciklima dolazi", izjavio je Zoran Đuričković.

biciklijada-3

Ana Petrović iz  biciklistickog kluba Perun iz Nikšića kazala je da Prijestonica zaslužuje ovakve manifestacije jer budućnost jeste u mladima. 

" Mislim da Cetinju trebaju i biciklističke staze i ovo što je napravila Turistička organizacija je jedan veliki uspjeh", dodala je ona.

Nakon kruga biciklima organizovano je i predavanje Nebojše Crnogorca o tome kako i zašto je zdravo koristiti biciklo.

 
 

 

 

Portal Analitika