Kultura

Sjutra projekcija filma "Tužioci"

Sjutra na terenu KK Budućnost u Njegoševom parku u 21 sat u okviru vantakmičarske selekcije 10. UnderhillFesta, biće prikazan film "Tužioci"  autorke Leslie Thomas.
Sjutra projekcija filma "Tužioci"
Portal AnalitikaIzvor

"Film prikazujemo u saradnji sa Ambasadom SAD kroz program American Film Showcase. Gost 10. UnderhillFesta biće Jasmin Mesić, zamjenik glavnog kantonalnog tužioca Unsko-sanskog kantona u Bihaću. Njegovo gostovanje obezbijedila je Ambasada SAD", saopštili su organizatori.

 “Tužioci” je dokumentarni film o tri posvećena pravnika koji se bore da slučajevi silovanja tokom rata ne ostanu nekažnjeni. Sniman više od pet godina na tri kontinenta, film vodi publiku od Konga, Bosne i Hercegovine do Kolumbije na dugo putovanje ka pravdi.

U okviru međunarodne selekcije u 22.50, takođe u Njegoševom parku, biće prikazan film LAKE LEKCIJE Dorroty Zurbó. Fil prikazuje život Kafije koja ima 17 godina. Prije dvije godine pobjegla je iz Somalije u Mađarsku kako bi izbjegla dogovoreni brak. Od tada živi u državnom domu za nezbrinutu djecu u Budimpešti. Uči jezik, ide u srednju školu, priprema se za mađarsku maturu i počinje manekensku karijeru.

U ponoć, u okvoru programa ROK U PONOĆ, biće prikazan film CARMINE STREET GUITARS Rona Manna. Uz istaknute umjetnike i muzičare, film obuhvata pet dana života jedne radnje u centru Greenwich Village-a, koja ostaje otporna na gentrifikaciju.

Portal Analitika