Abiznis

Gubitak Budvanske rivijere u prvom kvartalu 1,24 miliona eura

Hotelska grupa (HG) Budvanska rivijera zabilježila je na kraju prvog kvartala neto gubitak od 1,24 miliona eura, što je 18,9 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.
Gubitak Budvanske rivijere u prvom kvartalu 1,24 miliona eura
Mina biznisIzvor

Prema podacima iz izvještaja o poslovanju, koji je objavljen na sajtu Montenegroberze, poslovni prihodi preduzeća na kraju marta porasli su 27,5 odsto na 1,26 miliona eura.

Poslovni rashodi su u odnosu na uporedni period povećani 31,5 odsto na 2,66 miliona eurq. Na troškove zarada, naknada i ostale lične rashode se odnosilo 1,21 milion eura.

Na troškove materijala odnosi se 233,61 hiljada, a amortizaciju i rezervisanja 410,14 hiljada eura. Ostali poslovni rashodi iznosili su 802,91 hiljada eur.

Ukupna aktiva Budvanske rivijere na kraju marta vrijedila je 209,17 miliona eura i bila je 13 odsto veća nego u uporednom periodu.

Dugoročna rezervisanja i obaveze Budvanske rivijere su na kraju marta iznosile 6,48 miliona EUR, a kratkoročna 2,29 miliona eura.

Neraspoređena dobit je 1,44 miliona, dok odložene poreske obaveze iznose 11,56 miliona eura.

Prema podacima Centralne depozitarne agencije (CDA), Vlada posjeduje 41,64 odsto akcija kompanije, AIK banka 15,23 odsto, Fond penzijsko-invalidskog osiguranja 12,82 odsto, Stratex development 9,4 odsto, Stratex hospitality Beograd 5,83 odsto i Zavod za zapošljavanje 4,27 odsto.

Ostali dioničari imaju manje od jedan odsto udjela u preduzeću.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.