TV / Film

Rusi snimaju svoju seriju o Černobilju

Jedna ruska televizijska mreža najavila je da će snimati svoju verziju serije "Černobilj", koja će biti zasnovana na pretpostavci da je CIA poslala agenta u Černobilj kako bi izvršio sabotažu.
Rusi snimaju svoju seriju o Černobilju
Portal AnalitikaIzvor

Kako navodi Moskov tajms (The Moscow Times), ruski mediji usko povezani sa Vladimirom Putinom kritikovali su seriju "Černobilj", koja je u Rusiji postala nacionalna senzacija, iako je dostupna samo putem interneta.

Novinar najpopularnijih ruskih novina tvrdi da serija ne predstavlja događaje vjerodostojno i da karikira istinu.

"Konkurenti koriste ovu seriju da okaljaju sliku Rusije kao nuklearne sile", rekao je on.

Voditelj TV kanala Rusija 24 (Rossia 24) Stanislav Natanzon rekao je da seriji nedostaju jedino medvedi i harmonike. Optužio je autore serije da su lagali da ruske vlasti nisu htjele da priznaju svoju grešku, navodeći na članak Valerija Legasova u kojem je 1987. godine kritikovao upravljanje nuklearnom industrijom, koji su tad objavile vodeće ruske novine.

Voditelj, međutim, nije istakao da urednici Komsomolskaje pravde nisu htjeli da objave taj članak kada ga je Legasov napisao, već da je on objavljen tek dvije nedjelje nakon što se njegov autor ubio.

"Činjenica da je američki, a ne ruski televizijski kanal ispričao priču o našim herojima predstavlja sramotu za medije naklonjene Kremlju", pišu ruski mediji, prenosi Kliks.

Upravo to je razlog zbog koga Rusi hoće sa naprave svoju televizijsku verziju ove priče koja će biti zasnovana na teorijama zavjere.

U isto vrijeme, u ostatku svijeta serija "Černobilj" dobija isključivo pohvale. Serija je već postala "jedna od najboljih serija u istoriji HBO-a", a o njenoj popularnosti govori i turistički bum u Černobilju koji je uslijedio nakon početka emitovanja ove serije.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.