Fudbal

"Sokoli" protiv Kosova traže prvi trijumf u kvalifikacijama za EP

Crna Gora i Kosovo odigraće večeras u 20.45 u Podgorici bez prisustva navijača utakmicu trećeg kola A grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Borbenost i zajedništvo, to su glavne odlike koje "hrabri sokoli" treba da imaju u tom duelu, ali i ostalim mečevima u kvalifkacijama, poručio je selektor Ljubiša Tumbaković.
"Sokoli" protiv Kosova traže prvi trijumf u kvalifikacijama za EP
Sportski portali Izvor

- Svaki pritisak smanjuje učinak i želim da ga svedem na minum. Važno je da hoćemo, možemo, želimo, da budemo borbeni, da se držimo zajedno. Sve su to komponente koje bi trebalo dovesti do maksimuma, jer se na taj način željeni rezultat može lakše ostvariti - istakao je Tumbaković.

Kadrovski problemi su ono što kvari planove stručnog štaba, ali se i ta situacija može prevazići.

- Riješićemo to nekako. Puno nam je značilo što smo se okupili na vrijeme, što smo odradili proces treninga kako smo zamislili. To je neka naša realnost, a mi moramo da ulazimo u utakmicu sa puno optimizima u nove izazove. Svakako da vjerujemo u momke koji su naši reprezentativci - objasnio je Tumbaković.

Iskusni stručnjak cijeni kvalitet Kosova.

- Skautirali smo njihove utakmice u Ligi nacija, kao i neke prijateljske mečeve, uz prethodni duel sa Bugarskom. Imaju intersantne karakteristike igre, nijesu izgubili 12 utakmica, sve to im daje za pravo da razmišljaju o dobrom rezultatu. Mi nemamo takvu rezultatsku preporuku, ali smo odigrali vrlo dobru utakmicu protiv Bugarske, kao i 60 minuta protiv Engleske, iako rezultat to ne govori. Takođe, njihova ambicija bi mogla da bude dodatni motiv za nas - kazao je Tumbaković.

Duel na stadionu pod Goricom počeće u 20 sati i 45 minuta.

Crna Gora je na startu kvalifikacija igrala u Sofiji sa Bugarskom 1:1, dok je pred svojim navijačima poražena od Engleske 5:1. Kosovo je u prvom kolu bilo slobodno, dok je u drugom igralo u Prištini sa Bugarskom 1:1.

Crnogorsku selekciju u junskom terminu očekuje i gostovanje Češkoj, 10. juna u Olomucu.

Portal Analitika